Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
impozantna ljepotica

Možete li zamisliti Zagreb bez ove zgrade? Povijest joj je bila turbulentna, a nakon 140 godina prijeti joj nestajanje

17.01.2024.
u 15:40

Prepoznatljivost Namine zgrade možemo zahvaliti arhitektu Ignjatu Fischeru, a završni izgled dao joj je Alfred Keller, danas najpoznatiji po svojim vilama i hotelima na Lošinju. U Zagrebu je za modernu robnu kuću oblikovao pročelje sasvim blisko onima kakva su imale velike njemačke trgovačke kuće s usitnjenim visokim prozorima i lukovima u prizemlju

Komentara 11

JO
JovanC
16:12 17.01.2024.

Do 45. bila je kastner&ohler, komunisti oteli 45. Od uspjesne robne kuce napravili narodni magazin koji dan danas prodaje kinesku robu (pogledajte satove i kofere na ulazu kad udjete iz Ilice) a pogledajte kastner u Grazu. Odise bogatstvom.

Avatar Hazl113
Hazl113
16:32 17.01.2024.

Žao mi je što odlazi. Tu bi i dalje trebalo biti ovo što je sada, a ne neki hotel ili što već. Što god si prije trebao, najsigurnije ji bilo otići u Namu, jer je bila velika vjerovatnost da ćeš to tamo i naći. Isto kao i Ferimport.

NE
nemanatrag
15:54 17.01.2024.

Gradila Austrija....ne Imoćani ni oni iz Pogane Vlake...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije