Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZIMA OKO SVIJETA U ZOO-U

Edukacija, ali i druženje sa zmijom, žoharima...

Foto: ZG ZOO
1/3
04.01.2020.
u 09:50

Družit ćemo se i s bezopasnim životinjama, djeca će moći dodirnuti paličnjaka, mliječnu zmiju, bradate agame te madagaskarskog siktajućeg žohara – kažu nam u ZOO-u, gdje će vikendom biti i radionice o pčelama.

Kako izgleda zima na travnjacima Afrike, Azije i Južne Amerike te u tundrama i tajgama polarnih krajeva najmlađi od danas mogu naučiti u Zoološkom vrtu. Edukatori će do 12. siječnja u sklopu programa “Zima oko svijeta” razotkriti što donosi najhladnije godišnje doba u pustinjama, močvarama i tropskim kišnim šumama.

– Istočnom Afrikom, primjerice, trenutačno prevladavaju visoke temperature i kiša. To znači da hrane ima u izobilju pa ima i životinja – kažu nam u ZOO-u, u kojem ističu i suprotnost u zimzelenim šumama prekrivenim snijegom u kojima puno aktivnosti i nema jer se uglavnom spava zimski san. A osim što će se o životinjama slušati, klinci će moći istraživati i preparate poput krzna tigra, devine dlake, slonova zuba, lubanje bizona, nojeva jajeta i kože krokodila.

– Družit ćemo se i s bezopasnim životinjama, djeca će moći dodirnuti paličnjaka, mliječnu zmiju, bradate agame te madagaskarskog siktajućeg žohara – kažu nam u ZOO-u, gdje će vikendom biti i radionice o pčelama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije