Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobar projekt

Dvorana za invalide na Kajzerici gotova do kraja 2014.

invalidi sport
Danijel Kasap/Pixsell
01.12.2012.
u 17:00

Oko 1500 sportaša s invaliditetom imat će kvalitetne uvjete za svoje aktivnosti.

Sportska dvorana za osobe s invaliditetom na Kajzerici trebala bi biti gotova 2014. godine, najavio je gradonačelnik Milan Bandić okupljenima u galeriji Sunce udruge URIHO.

Potreba za takvi prostorom postoji već dulje vrijeme, napomenula je, pak, predsjednica Sportskog društva osoba s invaliditetom Jadranka Blagus, bez čije inicijative bi se na dvoranu čekalo još dulje.

Olakšat će im muke

Obzirom na to da u Zagrebu postoji oko 1500 sportaša s nekim oblikom invaliditetom, koji za svoje potrebe imaju samo jednu dvoranu, budući objekt na Kajzerici olakšat će mnogima muke.

Sportski objekt bit će izgrađen u sklopu kompleksa URIHO na Kajzerici, koji je vrijedan oko 30 milijuna eura, no vrijednost izgradnje nove dvorane nije još poznata, rekao je ravnatelj URIHO-a Josip Držaić. Dvorana će imati uvjete za boćanje, sjedeću odbojku, košarku u kolicima... što će podići kvalitetu života osoba s invaliditetom.

Potreba postoji

Pročelnik Lovrić kazao je kako postoji potreba svih da se bave sportskim aktivnostima, pa tako i osoba s invaliditetom, te dodao da bi im trebalo i više sportskih dvorana. Gradonačelnik Bandić i ovom je prilikom podsjetio na činjenicu kako je Zagreb treći grad u Europi po dostupnosti osobama s invaliditeom.

>>VIDEO Razvili prvu robotsku ruku, protezu kojom se upravlja mislima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije