Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka policija

'Dvoje djece ozlijeđeno je petardama – spriječimo još veću tragediju'

petarda
Foto: Ilustracija: Borna Filic/PIXSELL
29.12.2014.
u 11:50

Prvi dječak teško je ozlijeđen u dvorištu obiteljske kuće u Sesvetama te mu je pomoć pružena u KBC Zagreb. Drugi je lakše ozlijeđen u parku na Trešnjevci, a pružena liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti

Dvoje djece ozlijeđeno je uslijed uporabe pirotehničkih sredstava 26. prosinca pa je zagrebačka policija na svojim stranicama izdala upozorenje kojim građane podsjeća na posljedice nestručne uporabe pirotehničkih sredstava, posebno roditelje kako bi povećali nadzor nad djecom koja su nažalost žrtve.

 

Prvi dječak teško je ozlijeđen u dvorištu obiteljske kuće u Sesvetama te mu je pomoć pružena u KBC Zagreb. Drugi je lakše ozlijeđen u parku na Trešnjevci, a liječnička pomoć pružena mu je u Klinici za dječje bolesti.

 

– Pirotehnička sredstva nisu dio blagdanskog ugođaja, a njihovim nestručnim rukovanjem mogu nastati teške posljedice. Sredstva su posebno opasna kada se  nađu u rukama djece, što pokazuju i navedena dva slučaja koja su se dogodila u Sesvetama i na Trešnjevci. Apeliramo na građane da budu oprezni ako koriste pirotehnička sredstva, a posebno apeliramo na roditelje da obrate povećanu pozornost na djecu, naročito u vezi nabavke, uporabe i korištenja pirotehnike kako ne bi ozlijedili sebe ili druge osobe jer, uz sav nadzor državnih tijela, najvažniji je nadzor roditelja, jer djeca su najsigurnija kada njihove postupke nadgledaju roditelji. Sve građane podsjećamo kako je u tijeku tradicionalna akcija ''Mir i dobro“ koju policija u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana provodi u cijeloj Hrvatskoj.  Jedan od osnovnih ciljeva ove akcije je smanjenje neželjenih posljedica, prvenstveno ozljeđivanja, posebice djece i  mladih, ali i nastanka materijalne štete. Još jednom upućujemo poziv građanima da ilegalna oružja i druge opasne stvari predaju, odnosno jave policiji, kako bi  ih mogli preuzeti bez ikakvih sankcija po građane. Ako građanin dojavi da ima predati sredstvo ili oružje, policija će doći u civilnoj odjeći u autima bez  policijskih obilježja i diskretno ih izuzeti bez ikakvih sankcija. Pozivamo građane da se suzdrže od zloupotrebljavanja pirotehnike, kako bi spriječili neželjene  posljedice, a policija će učiniti sve da sigurnost u blagdanskim danima bude na najvišoj razini – navela je policija.

>>Dječaku petarda eksplodirala u ruci. Zadobio ozljede lica i šake

>>Dječaku u Makarskoj u ruci eksplodirala petarda

Komentara 1

DU
Deleted user
00:15 30.12.2014.

koji vrag to kupujete.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije