Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15 medalja

Dualni modni dizajn i automatski stalak za note oduševili Maleziju

inovatori
Hrvatski savez inovatora
21.02.2012.
u 09:51

Najuspješniji su izlagači Vilko Žiljak, Ivana Stanimirović Žiljak, Klaudio Pap i Jana Žiljak Vujić s Grafičkog fakulteta koji su za svoj izum – dualni modni dizajn tekstila i kože – nagrađeni zlatnom medaljom

Tekući sapun s eteričnim uljima protiv ušiju, automatizirani notni stalak, dualni modni dizajn tekstila i kože, samo su neki od devet hrvatskih inovacija koje su osvojile čak 15 odličja na vodećoj azijskoj izložbi inovacija Malaysia Technology EXPO , na kojoj je predstavljeno 580 inovacija iz devet država svijeta.

Najuspješniji su izlagači hrvatskog inovatorskog izaslanstva prof.dr. Vilko Žiljak, doc. dr. Ivana Stanimirović Žiljak, prof. dr. Klaudio Pap te doc. dr. Jana Žiljak Vujić sa zagrebačkog Grafičkog fakulteta koji su za svoj izum – dualni modni dizajn tekstila i kože – nagrađeni zlatnom medaljom.

Zlato je pripalo i Lucijanu Fajsu za helikoidnu barijeru ulaz – izlaz kao i Ibrahimu Afganu za njegov izum Strilinger. Jedan od najmlađih hrvatskih predstavnika na ovom sajmu, učenik zagrebačke Tehničke škole Matej Bošnjak, osvojio je brončanu medalju za automatizirani stalak za note.

Osim nagrada samog sajma, inovatori su osvojili i četiri posebna priznanja poljske, iranske, korejske i azijske organizacije inovatora.
Na 10.000 četvornih metara u dalekoj Maleziji, osim inovacija, predstavljeno je i nekoliko znanstvenih otkrića te novih proizvoda. 

Odlazak članova Saveza inovatora Zagreba na ovu izložbu pomogao je i Grad Zagreb, a pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Ladislav Prežigalo osobno je vodio izaslanstvo naših inovatora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije