Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak rušenja

Država mu prodala kuću na trasi budućeg spoja Branimirove

20.10.2015., Zagreb - Nakon dugog zastoja nastavljeni su radovi na rusenju objekata na trasi spoja Branimirove cime se otvaruju uvjeti za nastavak izgradnje punog profila ceste. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
21.10.2015.
u 09:36

Brčina je uplatio iznos kupoprodajne cijene kuće u iznosu od 37.374 kune još 2006., a povrat novca obavljen je 2013. godine

Teški bageri ovih dana raščišćavaju preostali dio trase nesagrađene Branimirove ulice od Zavrtnice do Heinzelove rušeći objekte iz kojih su se stanari iselili još prije dvije godine.

Grad ponudio stanove

Nakon rušenja trasa će se pripremati za gradnju kolnika za čije će spajanje trebati pričekati iseljenje posljednjih stanara.

Obitelj Brčina, podsjetimo, stanuje u objektu uz Heinzelovu i još jedino s njima Grad nije riješio zamjenu nekretnina. Ponuđena su im dva stana, jedan na pet godina, a drugi doživotno, no ne u trajno vlasništvo.

Iz Grada navode da je riječ o privremenom smještaju te da će se trajno rješenje naći nakon završetka sudskog spora između dviju strana.

Takvu ponudu Marijan Brčina ne želi prihvatiti jer je svjestan da se ne vode jednaki pregovori dok je njegov slučaj Gradu važan kao i kada bi pristao na privremeni smještaj.

– Radi se o sporu oko vlasništva i mi bismo prekršili propise da Brčini nudimo stan u trajno vlasništvo dok se spor ne okonča – neslužbeno doznajemo stav Grada, dok se Brčina drži ugovora kojim mu je Vlada preko Ministarstva branitelja još 2006. prodala tu staru kuću od 60 kvadrata.

Neće me uplašiti

– Gospodin Brčina uplatio je iznos kupoprodajne cijene kuće u iznosu od 37.374 kune. Iznos je uplaćen 7. ožujka 2006. godine. Odlukom Ministarstva branitelja od 18. veljače 2013. godine izvršen je povrat tih financijskih sredstava umanjen za sudske troškove – kazali su u Ministarstvu pravdajući se da pri prodaji nisu imali saznanja da se radi o trasi buduće gradske avenije. Brčina je kazao da vidi da ruše sve oko njega, ali i istaknuo da ga time neće uplašiti da potpiše, jer je u pravu. Bez trajnog rješenja, ističe, neće napustiti kuću.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije