Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobra ideja

Drvcima se njeguje zelenilo, a Bečani se od svojih griju

odbačena drvca (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
08.01.2013.
u 11:00

Zrinjevac će sva skupljena božićna drvca odvoziti u kompostane za gnojivo. U Beču će se od drvaca 3000 stanova grijati mjesec dana.

Božićna drvca koja nakon blagdana Sveta tri kralja budu uklonjena iz domova, ipak nastavljaju svoj “život”. Naime, odbačena drvca od jučer diljem Zagreba sakuplja Zrinjevac te ih odvozi u kompostane, gdje se pretvaraju u organsko gnojivo i koriste za njegu gradskoga zelenila.

Iako to komunalno poduzeće nije građanima pripremilo kartu odlagališta, kako to, primjerice, čine u Beču, gdje službe na svojim web-stranicama objave lokacije za odlaganje borova, u Zrinjevcu mole građane da drvca odlože na najbližu zelenu površinu ili pokraj kontejnera Čistoće.

– Građani trebaju odložiti drvca na hrpe na najbližim zelenim površinama, ili uz kontejner, pazeći da se ne ošteti postojeće zelenilo. Trebaju paziti i na pristup, da možemo kamionima prići i skupiti sva drvca – rekao je voditelj podružnice Zrinjevac Igor Toljan. Skupljanje drvaca trajat će do kraja siječnja, a ako koje i zaostane, građani mogu nazvati Zrinjevac ili ga sami donijeti u kompostanu.

Inače, u Beču će se od skupljenih ovogodišnjih drvaca oko 3000 stanova grijati mjesec dana, a smanjit će se i emisija ugljikova dioksida za oko 800 tona.

>>Drvce ste kupili, okitili i Božić proslavili - kamo ga odložiti?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije