Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradonačelnik u odvjetništvu

Dražen Barišić optužen zbog pogodovanja

Dražen Barišić
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
30.11.2013.
u 13:19

Protiv gradonačelnika podnesena je kaznena prijava 2012. godine. Potpisuju je vlasnici prostora u tržnom centru.

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić pozvan je jučer u Županijsko državno odvjetništvo na razgovor zbog sumnje da je izdavanjem rješenja za rekonstrukciju tržnog centra u Velikoj Gorici pogodovao Željku Žužiću. Naime, protiv gradonačelnika Barišića podnesena je kaznena prijava još u kolovozu 2012. godine, a potpisali su je vlasnici poslovnih prostora u tržnom centru, koji ga terete da je bez njihove suglasnosti Željku Žužiću osigurao protupravnu korist od 1,6 milijuna eura.

Na razgovore u Državno odvjetništvo, kako neslužbeno doznajemo, prije gradonačelnika pozvani su i vlasnici prostora. Podsjetimo, u jesen 2012. godine Žužić je počeo rekonstrukciju tržnog centra te uklonio zelenu tržnicu, no građevinska inspekcija zaustavila je gradnju, a nadležno ministarstvo poništilo je izdano rješenje o rekonstrukciji.

– To je slučaj koji je trebao poslužiti u političke predizborne svrhe SDP-u, što potvrđuje činjenica da je prijava o kojoj se govori podnesena 2012. godine. Ovim načinom gorički SDP pokušava baciti negativno svjetlo na činjenicu da je u mandatu gradonačelnika Barišića okončana agonija poduzeća Velkom koju su radnici trpjeli gotovo 20 godina – poručili su iz Grada te napomenuli da se ne miješaju u međuvlasničke odnose u centru jer Grad tamo nema udjela.

>>Napokon otvorena velikogorička istočna obilaznica

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
09:17 01.12.2013.

Kad vidim tko je novinar jasno je tko stoji iza članka ,,, Šuker

DA
Damirko
11:06 01.12.2013.

Kakvo je ovo novinarstvo? Naslov i tekst nemaju veze jedno s drugim. Očito je novinarka napisala tekst, a onda netko sa strane (Šuker?) odredio naslov.

A1
Ardo 1944
11:21 01.12.2013.

Kad je šerif Žužić u pitanju u Big Gorici je sve moguće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije