Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zrinka Paladino otkriva tajnu:

Dozvola za terase izdana je meni iza leđa, ja je nikada ne bih odobrila

12.06.2013.,Zagreb - U Laubi  predstavljena monografija dr. sc. Zrinke Paladino
Foto: Pixsell
1/5
08.10.2016.
u 14:53

Zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zaštitu spomenika kluture otvorila je dušu i ispričala kako njihov odjel izdaje dozvole

Samo jedan dan trebalo je i Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada kao i Uredu za zaštitu spomenika i kulture da odobre, ispišu i usuglase sve dozvole za dvije zimske terase Hoto centra na Trgu Petra Preradovića.

Točnije njihovim predstavnicima i zamjenicima – pročelniku Silviju Novaku i Alanu Ordulju, zamjeniku pročelnika najvećeg gradskog ureda.

Otkrila je to i na njih dvojicu upozorila Zrinka Paladino, zamjenica Silvije Novaka, nakon što je Bandić promijenio mišljenje i odlučio ukloniti nadstrešnicu prijeteći se da će sve one koje su izdali dozvolu – kazniti.

Dozvola za tri dana

Zamjenici Zrinki Paladino prekipjelo je te više ne želi sudjelovati kaže, u takvom načinu rada i vođenja grada, pa je jučer, nakon pobune građana, stručnjaka i medija za očuvanje javnog prostora na Cvjetnom trgu, na kojem se nije smjelo, tvrdili su to urbanisti i arhitekti, ni po jednoj osnovi postaviti nadstrešnice, odlučila otkriti tko je sve sudjelovao u ekspresno donesenoj odluci početkom rujna.

Osim nadstrešnica, upozorila je Paladino, hitna odluka i dozvola trebala je i za početak radova na Britanskom trgu i novu planiranu fontanu, a ishođena je, čini se za tri dana.

Bila na godišnjem

– U Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode osobno je došao Alan Ordulj, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za graditeljstvo, koji je pročelniku Novaku uručio dva projekta na hitnu ovjeru. Odabrana je osoba od povjerenja, koja je još hitnije “odradila” i Britanac – otkrila je. Ona je tada bila na godišnjem odmoru, a njezina odsutnost samo je ubrzala cijeli proces jer, kaže, svi su sudionici znali da bi ona reagirala drugačije jer upravni se procesi ne mogu riješiti u tako kratkom roku.

– Imam moralni i stručni integritet i ne mogu dopustiti ponižavanje struke. Na ovaj predmet stavljena je blokada i meni je spis bio nedostupan. Znali su da bih ja drugačije postupila – rekla je dodavši: – Sad ću se na neko vrijeme udaljiti. Ili će me, vjerojatnije je, udaljiti!

To je prvi slučaj otkako je Bandić gradonačelnik da iz Ureda netko upozorava i otkriva način donošenja odluka. Tijekom jučerašnjeg dana ni S. Novak ni A. Ordulj nisu se javljali na naše pozive.•

>> Horvatinčić će tužiti Grad, a Bandić kazniti Dinka Bilića?

Komentara 32

VI
Vito
10:41 09.10.2016.

Iz "jutarnjeg" --- Počelo u ožujku Naime, prema dokumentima koje posjeduje Jutarnji list, priča traje od ožujka ove godine, kada je Gradski ured za gospodarstvo izdao rješenje za novi ugostiteljski objekt My Way na Cvjetnom trgu, u vlasništvu Hoto centra Tomislava Horvatinčića. Nekoliko dana poslije suglasnost je dao i Sektor za komunalne poslove i javne površine. ___________ to jasno prikazuje zloporabu ovlasti i položaja te trgovanjem moći - čisto koruptivno ponašanje, pogotovo kad pročitate i ovo: Nije on nikoga smijenio u ovih 16 godina, pa neće ni sada. Neće biti ni sankcija, samo će očitati bukvicu nekim ljudima. Važan mu je svaki detalj prije lokalnih izbora i želi malo stati na loptu, smiriti situaciju - rekao nam je jučer jedan od najbližih suradnika zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića. ... Najavio je da će idući tjedan sazvati konferenciju za novinare na kojoj će reći nešto više. Zbog osobnog prijateljstva s prof. dr. Josipom Paladinom (suprugom Zrinke Paladino) zamolio je jučer novinare da ostane suzdržan. A o Silviju Novaku i Alanu Ordulju uopće nije htio razgovarati. _____________ Jasno je kako se priprema za obmanjivanje javnosti i skretanje pozornosti s korupcije i trgovinom položajima, što potvrđuje i ova rečenica: ZAMJENICA ZAVODA ZA ZAŠTITU SPOMENIKA 'Bandić je moje predstavke ignorirao, jednom me primio samo kako bi rekao da sam u Zavodu lijevo jaje...' _____________ Tog kriminalca bi trebalo zatvoriti zaključati i ključ rastopiti _________ Zajedno sa svima koje posjeti i dogovara javni nastup slijedeći tjedan _______ Dosta je kriminala protiv Zagreba, a u korist ubojice

Avatar bokolo
bokolo
16:18 08.10.2016.

"Odgovornost" je neobijasnjiva misterija Hrvatskoga ljevicarstva.....ja sam to sve podmentnuo zagrebu ....javite se da se ispricam

VI
Vito
10:32 09.10.2016.

Iz "jutarnjeg" --- Potom je gradonačelnik Milan Bandić 4. travnja donio zaključak o davanju javne površine na korištenje za koje je utvrđena naknada u ukupnom iznosu od 256.642 kune na pet godina, točnije 51.328 kuna godišnje, što je 4277 kune mjesečno, odnosno 142 kune dnevno za terasu od ukupno 175 kvadrata u centru grada, sukladno Pravilniku o davanju u zakup javnih površina. ___________________ Stočetdesetdvije kune (142) za terasu od 175 četvornih metara je manje od kune po "kvadratu". ________ A samo jedna kava košta, koliko ? 15 kuna, znači da ovi za (142/15= niti deset (10) kava otplate prostor usred Zagreba. _____ Sve ostalo im je čista zarada, od čega ne moraju niti polovicu opravdati za porez. _______ Ubojica zarađuje na živima ina mrtvima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije