Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zagreb – glavni grad za ljetni provod

Zagreb – Glavni grad za ljetni provod
Foto: Marko Mihaljević
19.04.2019.
u 18:00

Zagreb ima bogat noćni život, predivne parkove u središtu grada i nudi raznoliku zabavu kakvom se mogu pohvaliti najveće svjetske metropole

Dug popis događanja koja će se u Zagrebu održavati sljedećih mjeseci, dokazuju da grad živi doista dinamično. Osim prirodnih i kulturnih vrijednosti koje smo naslijedili, neprekidno se dodaju i novi sadržaji. Mnoge kulturne i sportske priredbe, tradicija koja se isprepliće sa suvremenim životom, izložbe renomiranih umjetnika, koncerti i druge priredbe najpoznatijih svjetskih zvijezda, sve bogatija gastronomska i trgovačka ponuda... grad koji ste i do sada voljeli iz dana u dan dobiva sve ljepše i privlačnije lice te vas srdačno dočekuje.

Zagrebački vremeplov, 27.4.–6.10.2019.
Čim se travanjsko sunce probije kroz ostatke zimskih oblaka, zagrebačkim ulicama započinje niz događaja koji nas sve do ponovnog jesenskog zahlađenja vraćaju u prošlost grada. Po uličicama Gornjeg grada susretat ćete se, tako, s likovima po kojima je Zagreb poznat - pjevačima starogradskih pjesama, boemima, šestinskim kumicama, a sa zrinjevačkog paviljona ponovno će se širiti zvuci valcera i tanga. Baš kao na starim filmovima i sentimentalnim fotografijama!  

Ljeto na Štrosu, 24.5.-1.9.2019.
Strossmayerovo šetalište jamči neke od najromantičnijih šetnji po Gornjem gradu, a u ljetnim mjesecima pretvara se u pozornicu za umjetničke instalacije i nostalgičnu glazbu uživo iz prošlog stoljeća. 30. lipnja održat će se i proslava pola Nove godine uz popratni vatromet.

Cest is d'Best, 29.5.-2.6.2019.
Živahan, zabavan i energičan - Cest is d 'Best najpopularniji je međunarodni ulični festival u Hrvatskoj za čijeg trajanja ulice Zagreba ožive i budu preplavljene stotinama izvođača, glumaca, komičara, žonglera, klaunova, glazbenika, plesača i još puno toga. Svatko je dobrodošao i svatko može sudjelovati u programu, bilo da ste mladi ili stari!

#WELOVESOUND OPEN AIR ZAGREB 2019, 1.6.2019.
Najveća imena elektronske glazbe dolaze na #WELOVESOUND OPEN AIR ZAGREB! Jednodnevni glazbeni užitak potpisuju Seth Troxler, Sonja Moonear, Dyed Soundorom, Shaun Reeves, Luca Cazal i Andrea Ljekaj.

INmusic festival, 24.6.-26.6.2019.
14. izdanje glazbenog festivala koji se smatra jednim od najboljih na svijetu jamačno će opet oduševiti i učiniti ga - najboljim! Ove godine nas očekuju: The Cure, Foals, LP, Kurt Vile & The Violators, Frank Turner & The Sleeping Souls, Peter Bjorn and John, Garbage, Skindred, Zeal & Ardor, Suede, The Hives, Edi East Trance Blues, Johnny Marr, Gato Preto, Siddharta, Fontaines D.C.,Black Honey, Kandžija i Gole Žene, Mangroove, Super Besse, Lysistrata, One Possible Option, Infected, The Ills, Run Sofa, Thievery Corporation, Nord, dno., Kevlar Bikini, Bang Bang, Phantasmagoria, Stephany Stefan...

Dvorišta, 12.7. – 21.07.2019.
Što se krije iza starih drvenih vrata koja vode u uspavane gornjogradske veže, moći ćete vidjeti sredinom srpnja, kada će ih starosjedioci i državne institucije smještene u najstarijem dijelu grada širom otvoriti. Svako dvorište ima svoje tajne i svoje priče, a mi ćemo ih kroz opušteno ljetno druženje i zabavu podijeliti s vama.

ZG Classic 2019., lipanj/ srpanj
Zagrepčani i njihovi gosti ponovno će, nema sumnje, u velikom broju pohrliti na travu Tomislavca kako bi uživali u poznatim djelima klasične glazbe. Popularni festival klasične glazbe i opere na otvorenom četvrtu godinu zaredom vraća se na travnjake Trga kralja Tomislava, zelenog parka koji se proteže između Umjetničkog paviljona i Glavnog željezničkog kolodvora.

More knjiga, lipanj/ srpanj
More knjiga potiče strast za čitanjem i ljubav prema knjigama. Svakog dana možete besplatno čitati više od 200 najprodavanijih bestsellera i uživati u jedinstvenom ljetnom iskustvu, uz pijesak, ležaljke i koktele.

OKOLO // around, kolovoz/ rujan
Projekt posvećen umjetničkom istraživanju Zagreba – OKOLO – malim intervencijama u samo tkivo grada, oživjet će niz javnih gradskih prostora i pretvoriti ih u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice grada (i svakoga od nas). Neke će vas intervencije pozivati na interakciju i korištenje, neke upućivati na novu, ljepšu stvarnost, dok će neke donijeti i dobru dozu humora, ponekad zaboravljenog u užurbanoj svakodnevici. Bili vi slučajan ili namjeran prolaznik, OKOLO vas poziva da zastanete, razgledate, razmislite i zabavite se! A potom i potražite preostale intervencije, sudjelujući tako u istraživanju i otkrivanju Zagreba!

Bogati program Zagreb Summer Tour-a možete pronaći na: www.infozagreb.hr/zagreb-summer-tour

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije