Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNO ISKUSTVO

Doživite priču sedmero Hrvata koji su osvojili jednu od najzahtjevnijih ruta na svijetu

CeKaTe
25.03.2024.
u 20:00

Hrvatski planinarski savez jedna je od najstarijih organizacija ovog tipa na svijetu, a ove godine obilježava 150-u godišnjicu postojanja i tim povodom organizirao je posebnu ekspediciju

U sklopu programa "Putnička klasa" u četvrtak se održava treće predavanje "Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju" i to u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. Hrvatski planinarski savez jedna je od najstarijih organizacija ovog tipa na svijetu, a ove godine obilježava 150-u godišnjicu postojanja i tim povodom organizirao je spomenutu ekspediciju. Od polovice siječnja do polovice veljače tamo je boravio sedmeročlani hrvatski penjački Dream Team, u pokušaju da ostvari prve hrvatske uspone u jednom od najizazovnijih gorja na Zemlji. Članovi ekspedicije dolaze u dvoranu CeKaTe-a, u okviru ciklusa putopisnih predavanja "Putnička klasa" kako bi prenijeli svoje doživljaje iz zemlje fascinantnih granitnih tornjeva, nepreglednih ledenjaka i ekstremnih vremenskih uvjeta. Ulaz je besplatan.

Putničku klasu organizira Centar za kulturu Trešnjevka u suradnji s izdavačkom kućom Libricon, a uz financijsku potporu Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo te Ministarstva kulture i medija RH. Putničku klasu medijski prate Zabavni radio i portali Punkufer.hr, Metafora.hr i H-alter.org. Članovi ekspedicije vrhunski su penjači iza kojih je niz teških uspona u velikim stijenama širom svijeta – od Paklenice i Dolomita, preko El Capitana u SAD-u, do stijena Grenlanda, Sichuana, Maroka i mnogih drugih.

Riječ je o ciklusu putopisnih predavanja koji uskače u vlak popularizacije putovanja, ali ne prati nužno trendove. Tijekom 2024. u okviru Putničke klase, u dvorani CeKaTe-a održat će se deset putopisnih predavanja na kojima gostuju putnici različitih profila i afiniteta, od kojih mnogi iz brojnih razloga do sada nisu bili u fokusu javnosti i medija.

VEZANI ČLANCI: 

-Naši gosti-putnici svijet obilaze na razne načine – hodajući, vozeći se na dva kotača ili javnim prijevozima, penjući se po stijenama i planinama ili veslajući po morima, jezerima i rijekama… Inspiraciju za svoja putovanja nalaze kako u najudaljenijim zakutcima zemaljske kugle, tako i u susjednim županijama – destinacija je manje važna, iskustvo, doživljaj i osjećaj je ono što se računa- poručuju organizatori.

VIDEO: Milanović o Plenkoviću: Ne mogu se mjeriti s njim u ostavljanju dojma, majko Isusova...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije