Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska pogreška

Dopisi školama Edvarda Kardelja i Karla Marxa

kovacevic
Davor Puklavec/Pixsell
15.02.2011.
u 16:38

Školama poslali krivu tablicu, u kojima uz sadašnje nazive stoje i oni iz bivše države, što je isprovociralo nastavnike.

Na adrese gradskih osnovnih škola prošlog tjedna stigao je dopis s potpisom čelnika gradskog Ureda za obrazovanje Ivice Lovrića koji je izazvao pravu pobunu nastavnika i učitelja. Naime, u spornom dopisu uz sadašnje nazive škola stoje i imena koja su one nosile u bivšoj državi, pa se spominju Karl Marx, 29. novembar i Edvard Kardelj, a revoltirani gradskom pogreškom, članovi Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević uputili su otvoreno pismo gradonačelniku.

– Zbog čega su to napravili nakon dvadeset godina? Smatram to provokacijom i mislim da netko mora odgovarati za to – kazao je zamjenik predsjednice stranke Pero Kovačević.

U gradskom dopisu od škola se traže podaci o pomoćnicima kako bi ih se moglo uključiti u Nacionalni plan za poticanje zapošljavanja, no službenička greška, kako kažu iz grada, bila je zanimljiva.

– Riječ je o pogrešnoj tablici koju je službenica slučajno poslala, a pročelnik Lovrić potpisao – objasnila je glasnogovornica Tea Akrap.

Ključne riječi

Komentara 2

PI
prava istina
17:00 15.02.2011.

Kakve veze ima ta pravaška stranka sa učiteljima???!!! Večina učitelja nezna tko je Ante Starčević osim ako primjete (a to vrlo rijetko imaju prilike) tko je na novčanici od 1.000 kuna. No, zato dobro znaju tko su navedeni na tablama kao Karl Marx, Kardelj i pamte datum 29.novembar. Osim toga šta ima HSP sa učiteljima i profesorima i sa školom?! Svašta.

LI
Lisnjak
17:15 15.02.2011.

Zbog cega je pohranjena ta isluzena tablica , te kome ce i kada trebati?. Ako je netko zainteresiran, nek je ponese doma i slobodno pricvrsti na kucni zid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije