Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Donosimo popis svih zagrebačkih ulica u kojima se nalaze kamere

Prometno redarstvo tražit će od policije da se nadzire i nepropisno ulaženje u križanja
15. prosinca 2012. u 15:00 14 komentara 4416 prikaza
kamere
Foto: arhiva VL

Cvjetni trg, Gundulićeva, okretište tramvaja na Savskom mostu i Ulica Hrvatske bratske zajednice posljednji su dobili videonadzor u sklopu gradskog projekta nadziranja 75 lokacija sa 225 kamera. Time i završava projekt vrijedan 18 milijuna kuna.

Cvjetni trg nadzirat će dvije kamere s pročelja iznad Oktogona, a jedna kamera snimat će i prometno križanje Ilice i Gundulićeve gdje se često zaustavljaju i parkiraju nesavjesni vozači. Čak tri kamere nadzirat će okretište na Savskom mostu gdje je osobnim automobilima zabranjeno. Dvije kamere snimat će i prometnu situaciju u Ulici Hrvatske bratske zajednice, jedna zapadni, druga istočni trak, a osim prometa, moći će nadzirati i novouređeni park. Snimanje će početi danas.  

– Prva kamera postavljena je 11. prosinca 2011. godine, a s današnjim danom završen je cijeli projekt. Nadam se da će i kamere sve više pridonositi povećanju prometne kulture i poštovanju prometnih pravila – kazao je Mate Kraljević, idejni začetnik projekta i sadašnji šef prometnog i komunalnog redarstva. Najavio je i neke novosti.

– Tražimo suglasnost policije da dobijemo dozvolu da počnemo nadzirati i nepropisno ulaženje  u križanje ako je u njemu već stvorena kolona, čime bismo znatno poboljšali protočnost, posebno u prometnim špicama – objasnio je.

Osim kažnjavanja nesavjesnih vozača, Kraljević se nada da bi tijekom sljedeće godine komunalno redarstvo trebalo dobiti dozvolu da iste kamere počne koristiti i za promatranje, a time i hvatanje onih koji uništavaju javne i privatne fasade te ostalu urbanu opremu.

Bavarian border control
MLADIĆ OSTAO BEZ AUTA
Njemačka policija Hrvatu oduzela Audi vrijedan 30.000 eura, do Münchena morao javnim prijevozom
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • mirac:

    Reda mora biti. Falim te Bože, kamere smetaju onima koji krše red. Javna površina sama po sebi govori da sve što se na njoj događa je javno. Tu se nama što dodati.

  • G59AGRAM:

    Nije mi jasno čije su kamere na križanju Zagrebačke avenije i Puljska. Kamere su uredno postavljene na gornji semafor u oba smjera

  • autoritet:

    Zbog kamera su počeli nedavni neredi u Mariboru - možda se i purgeri probude i sruše SDP-ovu vlast koja uništava građane i grad već 13 godina