Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Zagreba

Domaći špek, sireve, vina, med kušalo deset tisuća Zagrepčana

Zagreb
MARKO LUKUNIĆ/VLM
11.10.2009.
u 23:26

Na VII. izložbi meda Zagrebačke županije posjetitelji koji drže do zdravlja imali su priliku kušati i stotinjak uzoraka meda.

Zamirisala slanina, kobasice od divljači, kušaju se domaći sirevi i vina, kumice u nošnjama nas zaustavljaju da probamo njihove specijalitete.

– Eno onaj gospon se bu zaljubil u moju mladu pomoćnicu – dobacuje Danica Franjko iz Samobora, grleći lutku koju je odjenula u nošnju kakvu i sama nosi. Morala je, kaže, dovesti i mlađu prodavačicu sa sobom - za mlade dečke, jer ona je već baka. Nudi Danica vilijamovke, kolače... na probu. Pa kome se svidi.

Desetak tisuća Zagrepčana protekli je vikend uistinu uživalo na Danima hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i grada Zagreba, koju je u povodu Svjetskog dana hrane, 16. listopada, priredilo 116 izlagača u Boćarskom domu.

– Ovo nam je prilika za kontakt s kupcima. Sudjelujemo na četiri do pet sajmova godišnje i na njima se u pravilu najbolje prodaje – zadovoljna je Irena Majcenović, koja je na sajmu predstavila i prodavala “Majcenović” vina iz svoje kuće.

Božidar Kušt iz Svetog Ivana Zeline proizvođač je sireva, a za sirare su, kaže, česte sajmišne prigode.

– Iako je zbog krize prodaja sira prepolovljena, najviše prodamo na tjednim sajmovima od Samobora, do Sesveta i Zlatara. Iz našeg mlijeka ne vadimo ništa, a to si mljekarska industrija ne može priuštiti – pohvalio se Božidar Kušt.

Na VII. izložbi meda Zagrebačke županije posjetitelji koji drže do zdravlja imali su priliku kušati i stotinjak uzoraka meda.

Ključne riječi

Komentara 1

RO
romictea
10:31 12.10.2009.

fino je to fotografirajte ljudi snimite kamerama, jer kada dodje EU o tome cete samo sanjati i sijecati se. U EU nema domace samo industrijsko, nemoze tamo neka kumica i kumek ugrozavati industriju i otimati im trziste, mijenjati ukus potrosaca,, pa oni su veliki i treba unistiti male.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije