Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prostor

Domaći smeđi medvjedi dobiti će svoj brlog, bazen, penjalice...

vrt
Zarko Basic/PIXSELL
13.09.2012.
u 08:00

Udruga prijatelja životinja MijaVau pokrenula humanitrnu akciju kojom skupljaju novac za gradnju medvjeđe nastambe u ZOO-u

Cvjetni trg i kino Europa u subotu se pretvaraju u pravi raj za ljubitelje životinja. Udruga prijatelja životinja MijauVau, koju su osnovali glumac Boris Mirković i voditeljica Gordana Vukres, organizirala je program gledanja filmova i crtića o životinjama, kazališnu predstavu, razne edukacije, a cilj im je jedan: skupiti novac za gradnju stambene nastambe za medvjede u Zoološkom vrtu.

“Medeki za medeke”

– Cijena je ulaznica za reviju filmova u kinu Europa 20 kuna ili četiri medeka, a djeca koja dođu tako će svojim medekima pomoći da veliki mede dobiju novu kuću – kaže Gordana Vukres. Naime, među mnogobrojnim projektima Zoološkog vrta ovaj je prioritetan jer, kaže ravnateljica Davorka Maljković, nastamba se nije mijenjala od 1961. godine, otkako je sagrađena.

– ZOO je sakupio novac za prvu fazu izgradnje nastambe, nekih 350.000 kuna, koja bi trebala biti gotova do kraja jeseni. Tada ćemo medvjede postaviti na višu razinu kako bi ih ljudi bolje vidjeli, postavit ćemo im nove penjalice, nove bazene – kaže ravnateljica. Udruga je, dodala je, inicirala humanitarnu akciju “Medeki za medeke” kako bi se izgradila druga faza projekta, a objekt proširio. Tri vrste medvjeda, smeđi, malajski i američki crni, koliko ih je trenutačno u Zoološkom, sada se kreću u 450 četvornih metara prostora.

Edukacija za djecu

Ipak, nova nastamba, površine 1400 četvornih metara, bit će namijenjena prvenstveno smeđim medvjedima, pošto je ta vrsta domaća, a ostale vrste s vremenom će darovati drugom zoološkom vrtu.

– Pored nastambe sagradit će se i medvjeđi brlog, koji će biti svojevrsna edukacija za djecu, gdje će učiti o životu smeđeg medvjeda – kaže ravnateljica ZOO-a Davorka Maljković.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Aubix
Aubix
11:18 13.09.2012.

Od sveg srca pozdravljam ovaj projekt. Zoološki će na ovoj akciji zaraditi milijun, milijun i pol kuna i za toliki iznos uštedjeti novac gradskom proračunu što je za svaku pohvalu. Tako bi se i inače trebale ponašati javne ustanove umjesto da razbacuju novce poput pijanih milijunaša.Bravoooo!

MI
micica
13:08 13.09.2012.

bojim se da zooloski od svega nece imati nista samo ce duznosnici pokupit lovu kao i uvijek a zivotinje im gladulu

GE
Gevera
13:21 13.09.2012.

Rođen sam u Zagrebu, završil sam faks u Zagrebu, radim u Zagrebu i podstanar sam u Zagrebu. Jel me netko može proglasit za medveda jer oni u Zagrebu bolje žive od mene?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije