Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KNAP

Domaći grafiteri zajedno s američkom legendom oslikali zid

grafiti
Marko Čubrilo/VLM
27.05.2010.
u 10:49

Newyorški akademski slikar hrvatskih korijena s domaćim je kolegama uživao u druženju i dobroj radnoj atmosferi.

Lunar, Zets i SUB, grafiterska legenda iz SAD-a, u dvorištu Kulturnog centra Peščenica zajedno su oslikali zid i tako učinili taj prostor jednim od najzanimljivijih za ljubitelje ulične umjetnosti.

– Mislim da je važno da umjetnici grafiteri, kao i ostali umjetnici, surađuju, da se sastaju i izmjenjuju iskustva – obrazložio je svoj dolazak Curanaj koji obiteljske korijene vuče iz Hrvatske i Crne Gore.

Iako putuje u Split, gdje će sudjelovati na xSTatic festivalu, nije se libio ostaviti trag u Zagrebu unatoč tomu što je avionom sletio tek dva sata ranije. Akademski slikar koji predaje na Umjetničkoj akademiji u New Yorku surađivao je sa svim važnim imenima scene, no i komercijalni izleti nisu mu strani, pa je tako potpisivao i poslove s Disneyjem, Nikeom i MTV-om.

– Ono što ja znam o SUB-u jest to da je radio u Saint Luisu i New Yorku, a znam i da radi za velike svjetske firme i veselim se suradnji – rekao je Slaven Kosanović Lunar o simbiozi s newyorškim grafiterom.

Treći je u nizu velikih imena ulične umjetnosti Zets.

– Postoje eksponirani i talentirani, a SUB je zaista vrhunski umjetnik – zadovoljan je suradnjom bio i Marko Prpić, poznatiji kao Zets.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije