Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi oduševljeni

Domaće mlijeko Zaprešićani sad kupuju u mljekomatu

mljekomat zaprešić (1)
Foto: Rajko Polić/PIXSELL
1/6
06.05.2013.
u 12:38

Uskoro bi mogli biti ponuđeni i automati za domaće maslinovo ulje, jaja i druge proizvode

Dok ministar Jakovina sugerira lokalnim upravama da podrže farmere u postavljanju mljekomata, Grad Zaprešić, Županija Zagrebačka i napredna farmerska obitelj Vrhovec iz Luke već su napravili svoje – miris domaćeg mlijeka počeo se širiti s novootvorenog mljekomata na ZET-ovu krajnjem okretištu.

Aparat radi jednostavno i toči u patent kupljenu bocu ( 4kn) ili donesenu bilo koje vrste. Litra mlijeka je šest kuna, ali natakanje se može zaustaviti u bilo kojoj fazi na gumbu stop, a mljekomat izvrati novac.

Dakle farmer pomuze mlijeko i rashlađeno doveze u automat gdje se i dalje hladi i potpunoma svježe u bilo koje doba godine prodaje – farmeri tvrde potpunoma prirodno, nepreparirano i neobrano.

Grad je osigurao lokaciju i infrastrukturu, Županija nepovratno dala 55 posto vrijednosti uređaja (farmer je mlađi od 40 godina), banka kredit, a Vrhovci neiscrpni rad, ideje, poduzetnost i iskustvo četvrte generacije stočara – počeli su s kantama po kontama.

Događaj, kojem su nazočili županijski i gradski uglednici zaista je sve obradovao, građani mogu piti domaće svježe mlijeko (Vrhovci imaju vrhunsku klasu), farmeri bi mogli znatno više zaraditi, a Županija i Zaprešić sa svojim vodstvom još su jednom dokazali da imaju sluha za kvalitetne i pouzdane proizvođače hrane.

Uskoro bi mogli biti ponuđeni i automati za domaće maslinovo ulje, jaja i druge proizvode. Fiskalna blagajna ne treba jer automat radi samostalno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije