Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ključić brdo

Dom za starije i nemoćne bit će završen do lipnja sljedeće godine

doma oaza
vlm
18.06.2010.
u 15:41

Mjesta ima za 100 štićenika, koji će uživati u jednokrevetnim sobama od 27 četvornih metara za 1000 eura na mjesec.

Pripremljena zemlja, bageri i radnici... Danas u 14 sati na Ključić brdu župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić položio je kamen temeljac za Dom za starije i nemoćne osobe. I to visoke kategorije.

Otvorenje iduće godine

Dom “Oaza” svoja vrata otvorit će sljedeće godine u lipnju, kada će potpuno završiti radovi na tome objektu. Cijela investicija stajat će 28 milijuna kuna, koju će financirati poduzetnik Mirko Žužić.

Ukupna površina doma za starije i nemoćne osobe bit će 4400 četvornih metara, imat će 67 soba, svaka veličine 27 četvornih metara.

– Predvidjeli smo da 50 posto smještaja budu jednokrevetne sobe, a ostatak dvokrevetne. To, naravno, ovisi i o potražnji – kaže investitor Žužić.

Mjesta ima za stotinjak štićenika

Dom će u prizemlju, na prvom katu i u potkrovlju imati zasebne čajne kuhinje, a svaka soba imat će svoju kupaonicu. Bit će tu i mjesta za kafiće, prostoriju za fizikalnu terapiju, ambulantu, frizerski salon, kuhinju s pet zvjezdica, zajednički dnevni boravak i sobu za radnu terapiju. U dvorištu uz sjenice, bogatu prirodu, bit će sagrađena i drvena kapelica. Štićenicima doma uz 24-satnu njegu bit će omogućeno sudjelovanje u različitim grupama, od likovne, glazbene, pjevačke do radionice za ručni rad i gimnastiku.

Cijena smještaja uz potpunu uslugu, kako kaže vlasnik Mirko Žužić, bit će tisuću eura mjesečno.

– U domu će biti mjesta za otprilike stotinjak štićenika – poručio je Mirko Žužić.

Već sada se možete prijaviti i zabilježiti na listu čekanja za mjesto u “Oazi”, i to na broj ravnatelja doma Joze Tocića 099 218 29 00.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije