Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najava dogradonačelnice

Dolenec: 'Izgradit ćemo 26 vrtića za 2.500 djece, a pet objekata otvorit ćemo do kraja godine'

Zagreb: Redovna konferencija za medije gradonačelnika Tomaševića i njegovih zamjenika
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
29.10.2023.
u 16:52

Prema podacima resornog ministarstva, Zagreb ima najveći obuhvat djece predškolskim odgojem u usporedbi s drugim velikim gradovima i najjeftinije vrtiće od svih velikih gradova, i znatno jeftinije od prosjeka na razini Republike Hrvatske koji iznosi 79€ za prvo, odnosno 57€ za drugo dijete, navode u Gradu uz dodatak da polovica roditelja plaća vrtić manje od 40 eura mjesečno.

Mjere za osiguranje pravičnosti i uključivosti obrazovanja za svu djecu Grada Zagreba bila su jedna od tema diskusuje pod nazivom „Planovi i inicijative na nacionalnoj i lokalnoj razini za unaprjeđenje pravičnosti i uključivosti obrazovnog sustava“, održane u organizaciji Mreže Cjeloživotno učenje za sve.

Tim povodom Grad Zagreb na svojim je službenim stranicama podijelio što su to učinili i što, prema obećanjima dogradonačelnice Danijele Dolenec planiraju učiniti pa su tako istaknuli projekte gradnje vrtića, ali i druge mjere.

– U realizaciji ili pripremi je 26 projekata izgradnje dječjih vrtića u Zagrebu, s više od 2.500 mjesta, od kojih će pet biti završeno već ove godine – rekla je Dolenec.

POVEZANI ČLANCI:

Prema podacima resornog ministarstva, Zagreb ima najveći obuhvat djece predškolskim odgojem u usporedbi s drugim velikim gradovima i najjeftinije vrtiće od svih velikih gradova, i znatno jeftinije od prosjeka na razini Republike Hrvatske koji iznosi 79€ za prvo, odnosno 57€ za drugo dijete, navode u Gradu uz dodatak da polovica roditelja plaća vrtić manje od 40 eura mjesečno.

Uz to je za djecu u posebnoj socijalnoj potrebi Grad oslobodio obveze sudjelovanja roditelja/skrbnika u cijeni redovitog programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u gradskim dječjim vrtićima, ističu u gradskoj upravi te podsjećaju da je do 18. studenog u e-savjetovanju Akcijski plan za unaprjeđenje sustava potpore djece s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama 2023.-2025.

22.08.2023.., Zagreb - Gradonacelnik Tomislav Tomaševic sa zamjenicima obisao je energetski obnovljenu skolsku sportsku dvoranu Pescenica Photo: Josip Regovic/PIXSELL
Foto: Josip Regović / PIXSELL

– Više od 95% vrtićke djece i 85% učenika s teškoćama u OŠ i SŠ uključeno je u redovne DV, OŠ i SŠ, a ne posebne ustanove – dodala je Dolenec.

Ciljevi Akcijskog plana su daljnje unaprjeđenje potpore djeci, učenicima, odgojno-obrazovnim djelatnicima i roditeljima; unapređenje vještina odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika i ravnatelja; tranzicijska podrška (pri prijelazu iz vrtića u osnovne, odnosno, iz osnovne u srednje škole); uspostava mobilnih timova; izrada protokola međuresornog i međusektorskog povezivanja; te unapređenje pristupačnosti ustanova (arhitektonske, informacijske, komunikacijske), navode u objavi iz Grada.

VIDEO Tomašević o besplatnoj žičari za Zagrepčane: 'Smanjio bi se  broj automobila koji idu na Sljeme'

Komentara 17

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
17:49 29.10.2023.

A da prvo malo pokosite travu i odnesete smeće?

Avatar Kentakičiken
Kentakičiken
17:50 29.10.2023.

Znači trebaju se zabrinuti i preostali MO 😏 koje će teletabisi prenamijeniti...

Avatar southman
southman
17:31 29.10.2023.

Laži lažl laži me.. Ti me lažešnajbolje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije