Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekcije i ovaj vikend

Dokumentarni film "Ljubav oko svijeta" jučer imao uspješnu premijeru, a uskoro kreće i na hrvatsku turneju

Foto: Davor Rostuhar
1/4
26.06.2021.
u 12:41

- Nakon naših projekcija nadolazećeg vikenda u Zagrebu, film kreće na turneju po cijeloj Hrvatskoj, a uz turneju skupljat ćemo ljubavne priče s područja Hrvatske i regije - kazao je Davor Rostuhar, koji je sa suprugom Anđelom autor filma

U godinu dana proputovali su 33 države na šest kontinenata, a razgovarali su s više od 200 ljudi. Od gay parova do poliamornih i zajedinica, zajednička tema bila je - ljubav, odnosno kako ona živi i diše u različitim društvima i kulturama. Putopisac i fotograf Davor Rostuhar i njegova supruga Anđela ovo su zanimljivo iskustvo pretvorili u film Ljubav oko svijeta, koji je jučer prikazan u Kinu Studentskog centra u Savskoj. Velik je broj ljudi, a među kojim asu bili zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, Kristina Krepela i Ivana Paraždiković, došao pogledati ovaj zanimljiv uradak a ovaj vikend u SC-u prikazat će se još šest projekcija. Ulaznice su dostupne preko platforme ulaznice.hr

 

- Film je prvo kino-prikazivanje doživio prošli vikend na ZagrebDoxu, gdje su obje projekcije rasprodane, a dodijeljena mu je i Nagrada publike. Nakon naših projekcija nadolazećeg vikenda u Zagrebu, film kreće na turneju po cijeloj Hrvatskoj, a uz turneju skupljat ćemo ljubavne priče s područja Hrvatske i regije. Istražujemo i dokumentiramo kako se ljubav predstavlja u našim podnebljima, što ona ljudima i njihovoj okolini znači, te kako se naše kulture odnose prema ljubavi, romantičnim i intimnim odnosima kada se oni uklapaju u društvo, a kako kada se ne uklapaju - kaže Rostuhar koji će sa suprugom već u utorak krenuti na turneju po Lijepoj Našoj. 

Film Ljubav oko svijeta nastao je iz jedinstvenog putopisnog projekta Rostuhara i njegove supruge, a cilj bio je istražiti ljubav i intimne veze u različitim društvima i kulturama. Tako su u filmu i istoimenoj knjizi stvorili bogati mozaik ljudskog iskustva koji slavi različitosti, a promiče prihvaćanje i toleranciju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije