Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi pristup

Doktori rekli da nikad neće hodati, a Leon se čak i rola

maja roje novak
Davor Puklavec/24 sata/PIXSELL
21.02.2013.
u 22:00

Autorica nove uspješne metode liječenja djece i mladih s cerebralnom paralizom je neurologinja dr. Maja Roje Novak

Leon ima cerebralnu paralizu. Mnogi su doktori rekli da nikad neće moći sjediti, stajati ili hodati.

No, u četvrtoj godini mališan samostalno sjedi, jede, govori, pa čak se i rola, a sve to zahvaljujući programu integralne neurorehabilitacije, nove metode liječenja čija je autorica neurologinja dr. Maja Roje Novak. Metoda se provodi unutar djelovanja Udruge invalida cerebralne paralize “Snaga”

Prirodan način

Riječ je o terapiji koja omogućava poticanje rasta mozga na prirodan način, odnosno, razvoj mozga kod djece s cerebralnom paralizom gdje je razvoj ometen, zaustavljen ili usporen.

– Pacijenti su većinom djeca. Kako bi terapija bila uspješna, dolaze svakodnevno po tri sata. Prvo radimo magnetsku stimulaciju mozga, mišića, potom akupunkturu, vježbe s trenerom i liječenje lijekovima – objasnila je autorica metode te istaknula da je uspješnost velika te da se invaliditet smanjuje oko 50 posto.

Ova se terapija provodi u prostorima Snage, u Hatzovoj 27, koja djeluje uz pomoć donacija i omogućuje potrebitim korisnicima besplatno liječenje.

– Sve je jako skupo. Podigli smo mnogo kredita i iskušavali svakakve terapije diljem zemlje, a onda smo doznali za ovu metodu. To je za Leona kao drugo rođenje – kazala je majka Marija.

Donacije čitatelja

Nakon što je čula za Udrugu Snaga i novi način liječenja, i 26-godišnja Jasmina Mataković je dr. Novak dovela petgodišnjeg sina Tea.

– Dolazimo tek nekoliko mjeseci, ali već vidim promjene na njemu. Puno je mirniji i više se zanima za stvari oko sebe – istaknula je Jasmina.

U devet godina djelovanja članovi Udruge kao jedan od najdražih slučajeva jednoglasno izdvajaju malenog Dominika, koji im je došao s dvije godine i nije se mogao pomaknuti, a s četiri godine je prohodao.

– Hvala i čitateljima Večernjeg lista koji su donirali novac putem letka iz novina – poručila je dr. Novak. 

Za sve koji žele donirati novi će letak u novinama biti dostupan sutra.

>>Bunt uspio: Učenik s invaliditetom dobiva 
WC, 3.c ostaje u prizemlju

Komentara 2

Avatar mmelcic
mmelcic
07:53 22.02.2013.

Čestitam Maji i želim mnogo uspjeha u daljem radu s djecom. Znam da joj nije lako sa svojom privatnom ordinacijom razvijati i primjenjivati nove metode liječenja.

SK
skajrajder
09:37 22.02.2013.

Napokon lijepe vijest u moru sra** koje nas okružuje. Takvima treba dati novce a ne crkvi. A odiseju22 i njemu sličnim dežurnim pljuvačima kojima ništa u ovoj državi ne valja, poručujem da odj... iz lijepe naše. Pun mi vas je k.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije