Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Dok su se najmlađi igrali s Djedom Božičnjakom, odrasli su slagali novogodišnje modne kombinacije

Katarina Dragičevič složila je najbolju novogodišnju kombinaciju i osvojila 1000 kuna
11. prosinca 2018. u 11:32 129 prikaza
Advent u Areni
Foto: Ivan Buvinić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/23

Arena Centar i Večernji list su odlučili još malo začiniti blagdansku atmosferu, pa je tako i ovaj adventski vikend u Arena Centru bio prožet dječjim osmjesima i zabavom. Osim druženja s Djedom Božićnjakom i stvaranja lijepih uspomena, igraonica Carpyland svojim radionicama pobrinula se za najmlađe. Radionice su uključivale izradu božićnih ukrasa i svega ostalog što može poslužiti kao dekoracija tijekom ovih blagdana, a mališani su se pokazali kao pravi mali umjetnici. 

Advent u Areni | Autor : Ivan Buvinić/Pixsell Foto: Ivan Buvinić/Pixsell Igraonica Carpyland radionicama je zabavila i razveselila mališane, a tu je bio nezaobilazni Djed Božičnjak

- U predbožićno vrijeme važno je uključiti djecu, zato što su, smatramo, najmaštovitija i najkreativnija ljudska bića - rekla je Valentina Tanšek iz Carpylanda te dodala kako druženje s djecom u ovo vrijeme može probuditi i dijete skriveno u svima nama.

Advent u Areni | Autor : Ivan Buvinić/Pixsell Foto: Ivan Buvinić/Pixsell

Osim božićnih ukrasa i lampica koje ukrašavaju naš prostor i dio su blagdanskog identiteta, važnu ulogu za vrijeme blagdana igra i moda. Do izražaja dolazi upravo za novogodišnju noć, a iz tog razloga organizirano je i modno natjecanje u odabiru novogodišnjih modnih kombinacija. Tri natjecateljice koje su odabrali Večernji list i Magazin DIVA, pod budnim okom modne dizajnerice Lorete Gudelj, slagale su na lutke modne kombinacije na kojima bi pozavidjele i najveće estete.  
- Moda ljude veseli, a svrha mode je kroz modnu kombinaciju pokazati i karakter. Ima moć razveseliti i uljepšati život - rekla je dizajnerica brenda Loré Loreta Gudelj, koja je pred natjecateljice postavila nekoliko zanimljivih izazova, a najbolja je dobila Poklon karticu Arena Centra u vrijednosti tisuću kuna.

Advent u Areni | Autor : Ivan Buvinić/Pixsell Foto: Ivan Buvinić/Pixsell Dizajnerica Loreta Gudelj s natjecateljicama koji su slagale modne kombinacije

Natjecanje je bilo zahtjevno jer su djevojke radile s rasparenim komadima odjeće, objasnila je Loreta, a da je odabir pobjednice bio težak govori i činjenica što se tim povodom konzultirala i s publikom. Na kraju je upravo to presudilo, a pobjednicom je proglašena Katarina Dragičević.

- Odlučila sam se sudjelovati, kako zbog novčane nagrade, tako i zbog Lorete Gudelj koja je za mene jedno veliko otkriće - otkriva Katarina. 

Advent u Areni | Autor : Ivan Buvinić/Pixsell Foto: Ivan Buvinić/Pixsell

Iako joj je pobjeda promakla za dlaku, Roberta bi opet odabrala isto. 
- Nisam pobornik one 'manje je više', više sam u hlačama i modna kombinaciju koju sam izabrala govori i o meni - rekla je drugoplasirana Roberta koja je kući otišla s Poklon karticom u vrijednosti od 600 kuna. Za razliku od Roberte koja ima svoj jedinstven stil,  trećeplasirana Anica voli eksperimentirati s modnim izričajem, ali i upoznavati nove ljude te upravo to navodi i kao glavni razlog njene prijave. 

- Do sada nisam pratila Loretu Gudelj, no kada sam vidjela natječaj, istražila sam njen rad te mogu reći da mi se strašno svidjela, ne samo dizajnom koji prezentira, već i kao osoba - rekla je Anica koja je osvojila Poklon karticu u vrijednosti od 400 kuna.

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj