Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATO ČIČAK:

'Doista je tužno i apsurdno da lekcije o moralu u politici drži Mihael Zmajlović'

Mato Čičak, načelnik općine Rugvica
Foto: Robert Anic/PIXSELL
22.04.2020.
u 17:07

Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije reagirao je na otvoreno pismo SDP-a zagrebačke županije

Mato Čičak, predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije reagirao je na otvoreno pismo SDP-a zagrebačke županije.

– SDP Zagrebačke županije je svojim izjavama s isključivim ciljem difamiranja mene osobno, funkcije koje trenutačno obnašam (predsjednik skupštine Zagrebačke županije), ali i moje obitelji, iznoseći niz neistina i uvredljivih laži dodatno „ukrasio” svim besmislenim i tendencioznim izmišljotinama Mihael Zmajlović, SDP-ov saborski zastupnik iz Jastrebarskog. Kako je riječ o bjelodanom primjeru fake newsa (lažnih vijesti), čijim sam objavljivanjem osobno pogođen, u cilju istinitog i pravodobnog informiranja javnosti, prisiljen sam javno reagirati protiv takvog namjernog širenja lažnih i neprovjerenih informacija – navodi u svom reagiranju Mato Čičak.

– Naime, premda o tome nisam imao namjeru javno govoriti, svoju sam plaću uplatio u Fond za pomoć gospodarstvenicima Zagrebačke županije. Gospodin Zmajlović, naravno, nije to učinio, pa koristim prigodu upitati ga kada će to učiniti, osobito jer je riječ o županiji čiji je predsjednik županijske skupštine bio? Dakle istina je suprotna od onog što Zmajlović tvrdi jer upravo se Zmajlović i njegove kolege SDP-ovci nerado odriču naknada!

Doista je sramotno da Zmajlović i SDP Zagrebačke županije koriste krizu nastalu pandemijom koronavirusa i dodatno opterećenu posljedicama potresa u Zagrebu i široj regiji, plasirajući javnosti bezočne laži s ciljem prikupljanja jeftinih političkih bodova.

On ide i dalje, te navodi kako „obiteljska tvrtka Mate Čička” sudjeluje u obnovi Zagreba”, zlonamjerno špekulirajući s rezultatima izbora. Na izrečene laži i besmislice, odgovorit ću Zmajloviću kroz politički dijalog, no moram reagirati na monstruoznu optužbu kako „Predsjednik županijske skupštine se nije mogao izboriti za svoje građane, ali zato njegova obiteljska tvrtka radi“.

O jeftinom populizmu ovakvih izjava nemam komentara osim što, zbog istinitog i pravodobnog informiranja javnosti moram izjaviti kako je najvjerojatnije riječ o tvrtki moga oca. Jer ja ne posjedujem nikakvu tvrtku, pa ni tvrtku koja se bavi trgovinom građevinskog materijala.

Da nema Zmajlovićeva podmetanja s ciljem moje političke difamacije, očeva tvrtka ne bi nikoga zanimala. Jer, riječ je o poduzeću koje posluje više od trideset godina i bavi se, između ostalog, i trgovinom građevinskim materijalom. Tvrtka nikada, nikada do sada u svojih trideset godina postojanja nije poslovala s Gradom Zagrebom, Zagrebačkom županijom, kao ni s drugim tijelima javne vlasti.

Doista je tužno i apsurdno da lekcije o moralu u politici drži Mihael Zmajlović, personifikacija i sinonim rastrošnosti i netransparentnosti kada je riječ o gospodarenju novcem iz državnog proračuna. Sjetimo se afere ugovora sa Zagreb Towerom.

I za kraj želim poručiti i gospodinu Zmajloviću , kako se nadam da je ovo naša posljednja prepiska ovakve vrste, te ga pozivam da se ubuduće kloni osobnog difamiranja mene i članova moje uže i šire obitelji. Argumentiranu politička borba o putu, radu i djelovanju naše županije i domovine, apsolutno podržavam i veselim se istoj, vjerujem jednako kao i on, te se nadam kako ćemo u budućnosti moći kvalitetno i konstruktivno razgovarati o svim bitnim političkim temama naše zemlje i županije, bez nepotrebnih napada na osobni integritet kako nas osobno, tako i članova naše obitelji, a naročito kada se ti napadi temelje na poluistinama i izmišljenim konstrukcijama – poručio je Čičak.

Ključne riječi

Komentara 2

KO
Kokoiduhovi
18:07 23.04.2020.

Ma svi ste navalili na promidžbu svoje stranke, umjesto da se primite posla, pomažete ljudima, donosite propise da budu kvalitetni, da štite interese ljudi i države, da se osjećamo sigurnije i kao dio EU. Zašto nemamo uređeno upravljanje zgradama poo uzoru na npr. Beč? Zašto ne upregnete sve svoje znanje, energiju u donošenje što kvalitetnijeg zakona o obnovi.....???

Avatar SandraBJ91
SandraBJ91
19:27 23.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije