Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Sindikat ZET-a pohvalio se nepotizmom, Bandić: Ne mogu vjerovat' da su to napravili

Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a pohvalio se da su s upravom Podružnice dogovorili da prednost pri zapošljavanju u ZET-u imaju djeca ili supružnici njihovih radnika.
28. srpnja 2015. u 11:55 113 komentara 16239 prikaza
Milan Bandić
Foto: Grgur Žučko/pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a pohvalio se da su s upravom Podružnice dogovorili da prednost pri zapošljavanju u ZET-u imaju djeca ili supružnici njihovih radnika.

"Na sastanku predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika s Upravom podružnice postignut je dogovor da prioritet pri zapošljavanju u podružnici ZET-a imaju djeca ili supružnici naših radnika. Na zahtjev Sindikata upućen Upravi podružnice i Upravi ZGH već je zaposlen veći broj parkirača i vozača autobusa, gdje se u dobroj vjeri vodila briga o gore navedenom dogovoru. Nastavljamo s pritiskom za zapošljavanje još određenog broja vozača autobusa, parkirača (kako bi parkirači koji već rade na tim poslovima mogli sukladno zahtjevu ići u promet), vozača tramvaja i drugih radnika koji su neophodni za funkcioniranje podružnice u cijelosti", objavio je Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a na internetskim stranicama Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske.

Mikulić: Treba stručne i kvalificirane ljude primiti

Na objavu Sindikata vozača da članovi njihovih obitelji imaju prednost pri zapošljavanju, gradonačelnik Milan Bandić kazao je da ne može vjerovati da je nešto takvo učinjeno.

– Ja ne mogu vjerovat' da je to napravljeno jer je to protuustavno i protuzakonito. Ustavno je pravo svakoga da ravnopravno konkurira za svako mjesto i za posao. Ako su to stvarno napravili, to je neozbiljno i neodgovorno. Ne možemo to raditi. To je suludo. Ne vjerujem ja da je to tako – kazao je Bandić.

Članica Uprave Zagrebačkog holdinga Daniela Franić kazala je da ona za taj dogovor ne zna te da je, nakon što je u medijima pročitala informaciju, tražila očitovanje ZET-a koje čeka te će, kad ga dobije, dati odgovor i javnosti. Šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić kazao je da po zakonu ne smije biti privilegiranih po bilo kojoj osnovi dok je šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić dogovor ocijenio diskriminirajućim.

– Treba stručne i kvalificirane ljude primiti, a ne da je kvalifikacija članstvo u obitelji – kazao je Mikulić.

Javite nam u komentarima članka što mislite o ovakvom postupku ZET-a.

>> U godinu dana ZET prodao oko 4 milijuna karata više

Podržavate li ovakav dogovor?

 • Da 11,60%
 • Ne 88,40%
Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

 • mikrogrizzly:

  A pravno gledano je to teška diskriminacija, zar ne? Nastat će situacija kao na Agronomskom ili Stomatološkom fakultetu u ZG gdje su svi rodbinski ispremiješani do te mjere da je nezamislivo da se netko seksualno ustremi na tajnicu jer bi ... prikaži još! to bio incest... Samo što to tamo nije izrijekom utanačeno sa sindikatom nego se do tog stanja došlo desetljećima!

 • Trnjanec:

  Iskreno se nadam da će nekome od stotina tisuća nezaposlenih ubrzo malo jače puknuti film. Pazi ti ovo, gamad zapošljava svoje nesposobne rodijake, a ljudi čame na burzi i gladuju!!!

 • reborn:

  A ako ZET propadne? Onda će cijele obitelji ostati bez prihoda - i roditelji i djeca. Što onda? Hoće li i onda sindikat misliti da je bila pametna ideja forsirati nepotizam?