Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kadroviranje

Dogovor Bandića i S. Švaljek o Holdingu

Milan Bandić (1)
Boris Scitar/PIXSELL
Autori: Gojko Drljača, Velinka Knežević
05.06.2013.
u 07:39

Od pobjede na izborima kod Milana Bandića se lobira za osobe koje bi trebale praviti društvo Slobodanu Ljubičiću u upravi Holdinga

Od konačne pobjede na nedjeljnim izborima gradonačelnik Milan Bandić bori se sa žustrim lobiranjima u borbi za upravu Zagrebačkog holdinga. Bandić je na čelo uprave kao kratkoročno rješenje odlučio vratiti Slobodana Ljubičića, bliskog mu suradnika koji je ustrojio Holding, a namjera mu je za Skupštinu Holdinga opunomoćiti zamjenicu Sandru Švaljek.

No, puštanje spinova i samopromocije te borbe za funkciju ne prestaju. Navodno u upravu Holdinga žele ući Ante Samodol, bivši šef Hanfe, bliski mu suradnik iz Hanfe Željko Kopčić, Zdenko Milas iz Dalekovoda i Ante Dodig, bivši pomoćnik ministra prometa u vladi Ivice Račana koji je sada bio na Bandićevoj listi za Gradsku skupštinu. U igri su se našli, uz lobiranje ekipe iz Nacionalnog foruma, udruge stručnjaka koju vodi oftalmolog Nikica Gabrić, a u kojem su i Bandić i S. Švaljek.

No S. Švaljek navodno se žestoko opire izboru Samodola i Kopčića, dok Bandić ne želi nikoga od onih koji se spominju kao kandidati. U kuloarima oko Bandića govori se da se Samodol sam nametao za člana uprave, no da ne odgovara ni S. Švaljek ni Bandiću jer o njemu kao ravnatelju Hanfe ima dvojbenih mišljenja. Na toj je funkciji stekao brojne neprijatelje oduzimanjem dozvola za rad poznatim igračima na tržištu kapitala i iz osiguravateljskog biznisa. I dok je Bandiću jučer stalno zvonio telefon, konačne odluke nema, a više će se znati danas. Izvori bliski S. Švaljek tvrde da još ništa nije odlučeno i da će se ona danas sastati s Bandićem na temu kadrovskih rješenja u Holdingu.

>>Nema slobodnih ruku. U piramidi moći Bandić će biti iznad svih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije