Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vikend na Medvednici

Dođite u Špilju Veternica i saznajte sve o šišmišima

29.05.2016., Zagreb - Na obroncima Medvednice svoja vrata za posjetitelje ponovo je otvorila poznata spilja Veternica koja je od ove godine obogacena novim akusticno-vizualnim sadrzajima. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
27.08.2022.
u 09:30

Važna napomena! Za posjet špilji Veternici potrebno je ponijeti topliju odjeću i čvrstu obuću (obilazak traje cca 1h) – poručuju u Parku prirode.

Tko želi naučiti sve o jedinim letećim sisasvima i usput provesti dan u prirodi može danas i sutra posjetiti Špilju Veternica, gdje se za vikend održava Međunarodna noć šimiša. Svake godine, zadnje subote u kolovozu pred Veternicom i planinarskim domom Glavica obilježava se ova događaj u kojem diljem Europe šišmiši postaju glavne zvijezde.  Tako je i ovog vikenda, a posjete su moguće od 10 do 17 sati. 

Cilj manifestacije je promocija špilje Veternice i podizanje svijesti posjetitelja o važnosti zaštite šišmiša. Kako mnogi još uvijek zaziru od ovih jedinih letećih sisavaca, tijekom ovog vikenda posjetitelji imaju priliku naučiti o važnosti tih malih letača u ekosustavu.

– Brojne aktivnosti koje pripremamo omogućit će vam da upoznate ova tajanstvena stvorenja, naučit ćete mnogo o njihovom životu i njihovim dobrobitima za čovjeka. Onima koji se zaljube u veterničke šišmiše, omogućeno je i njihovo usvajanje. Organizirano stručno vođenje špiljom Veternicom bit će svaki puni sat od 10:00 do 16:00 sati po prigodnoj cijeni od 20,00 kn po osobi. Važna napomena! Za posjet špilji Veternici potrebno je ponijeti topliju odjeću i čvrstu obuću (obilazak traje cca 1h) – poručuju u Parku prirode. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije