Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Greencajt festivalu

Dodijeljene Nacionalne nagrade za okoliš - Green Prix

Zagreb: Svečana dodjela Nacionalne nagrade za okoliš 2022. - Green Prix
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/10
05.06.2022.
u 13:14

Po odluci opće javnosti nagradu Greenlidera 2022. godine osvojio je Mario Romulić, hrvatski „wild life“ fotograf koji je tijekom pandemije započeo s radom na svom biodinamičkom imanju OPG Čudesna šuma.

Nacionalne nagrade za okoliš 2022.-Green Prix dodijeljene su jučer navečer na Greencajt festivalu, a uručio ih je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović poručivši da će Ministarstvo i dalje podržavati sve napore radi poboljšanja zaštite okoliša i bioraznolikosti. 

Green Prix je dodijeljen u šest kategorija od kojih je pet ocjenjivalo stručno Povjerenstvo, a u odabiru dobitnika nagrade Greenlider 2022. sudjelovala je sama publika. 

Po odluci opće javnosti nagradu Greenlidera 2022. godine osvojio je Mario Romulić, hrvatski „wild life“ fotograf koji je tijekom pandemije započeo s radom na svom biodinamičkom imanju OPG Čudesna šuma gdje organizira radionice, izrađuje i uzgaja „Šume hrane“ u kojima se imitiraju prirodni bio-sustavi mlade šume spajajući koncept voćnjaka i vrta.

04.06.2022., Zagreb - Svecana dodjela Nacionalne nagrade za okolis 2022. - Green Prix, koju dodjeljuje Ministarstvo gospodarstva i odrzivog razvoja u partnerstvu s Greencajt festivalom, Fondom za zastitu okolisa i energetsku ucinkovitost i u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, odrzana je u dvorani stare Tvornice zarulja TEZ. Mario Romulic dobitnik je nagrade Greenlider. Nagradu mu je urucio Dan Spicer. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Green Prix za zelenu kampanju 2022. godine osvojila je Hanza media s projektom „Smanji račune, upali Sunce!“, a za najbolju zelenu inovaciju izabran je Ecolant – Ekološki lampion napravljen od negorivog papira. Nagrada u kategoriji lokalne i regionalne samouprave kao pokretači zelenih promjena pripala je gradu Varaždinu za projekt „Mapa solarnog potencijala“, dok je u kategoriji obrazovanje za klimatsku budućnost nagradu osvojila Srednja škola „Ivo Padovan“ Blato, za projekt Praksom do izvrsnosti, obnovljivi izvori energije – instalacija fotonaponske elektrane 10kwh. Pobjednik koji se najuspješnije iskazao u dekarbonizaciji zajednice je Valmar Riviera + E.ON Hrvatska. 

Greencajt festival može se posjetiti još danas do 17 sati u Rougemarin Parku i staroj Tvornici žarulja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije