Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sezona se otvara 1. lipnja

Dobre vijesti za Zagrepčane: Za kupanje su O. K. sve plaže Jaruna i Bundeka

Zagreb: Jarun - idealno mjesto građana za kupanje, rolanje, trčanje ili biciklizam
Filip Kos/PIXSELL
24.03.2022.
u 09:56

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" proveo je i profiliranje voda za kupanje u nadolazećoj sezoni te je ocijenio da ne postoji prisutnost cijanobakterija niti vidljivog onečišćenja samih plaža.

Kakvoća vode je zadovoljavajuća na svih pet jarunskih plaža te na sve tri na Bundeku, što znači da će se Zagrepčani ovog ljeta moći "brčkati" gdje god požele. Rezultati su to ispitivanja koje je proveo Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" nakon lanjske kupališne sezone, a svi parametri bili su, kažu, u najmanju ruku zadovoljavajući, na nekim lokacijama i izvrsni. Zbog toga će se na sjednici Gradske skupštine sljedećeg četvrtka naći odluka prema kojoj kupališna sezona traje od 1. lipnja do 15. rujna, a kao plaže se mogu koristiti Veliko jezero, Malo jezero, Otok Trešnjevka, Otok veslača i Otok Univerzijade na Jarunu te Veliko jezero – istočna obala, Veliko jezero – zapadna obala i Veliko jezero – južna obala na Bundeku.

– Za razliku od prethodne sezone kupanja, kakvoća vode na tim plažama ocijenjena je kao zadovoljavajuća. Naime, godinu prije plaže Malo jezero, Veliko jezero, Otok Trešnjevka i Otok Univerzijade jezera Jarun nisu navedene kao lokacije za kupanje, budući da je kakvoća vode za tu sezonu ocijenjena kao nezadovoljavajuća – stoji u obrazloženju odluke.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" proveo je i profiliranje voda za kupanje u nadolazećoj sezoni te je ocijenio da ne postoji prisutnost cijanobakterija niti vidljivog onečišćenja samih plaža. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije