Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Danima Vrbana

Dobili modernu školu, a sad kreću u borbu za ambulantu

12.09.2015., Zagreb - Mjesni odbor organizirao manifestaciju Dane Vrbana.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
14.09.2015.
u 11:35


Vrbani III. počeli su se graditi 2003. godine, izgrađena su 1892 stana

Već deset godina stanovnici Vrbana sastaju se na središnjem trgu pored dječjeg vrtića kako bi se upoznali, zabavili, ali i razmijenili ideje kako poboljšati život u jednom od najmlađih gradskih kvartova. I dok su djeca u subotu prijepodne uživala u predstavama, radionicama te glazbeno-scenskim nastupima mališana iz dječjih vrtića i osnovnih škola, stariji su priliku za zabavu imali u večernjim satima kada se na pozornici izmijenilo nekoliko bendova. Tijekom dana iskoristili su priliku pa su se upoznali s čelnicima Mjesnog odbora i Vijeća gradske četvrti.

– Naselje je odlično jer imamo veliku pješačku zonu pa djeca imaju puno prostora za igru – kazala je Valentina Ružić, koja je na manifestaciju Dani Vrbana stigla s petogodišnjim sinom Nikom. S naseljem su zadovoljne i Gordana Crnobrnja Lazić i Inja Siladi koje s obiteljima ondje stanuju desetak godina.

– Imamo sve što nam treba osim ambulante, a kritika gradskim vlastima ide i zbog lošeg održavanja parkova, odnosno, kada se potrga klupa ili dječja sprava, treba im i nekoliko mjeseci da je poprave – kazala je Crnobrnja Lazić.

Dodala je da bi trebalo naći bolje rješenje i za kontejnere koji se nalaze između zgrada i nogostupa u rešetkastim kućicama što je preblizu prozorima. Siladi se požalila da bi stazu kroz park pored dječjeg vrtića trebalo popločati jer vjetar raznosi pijesak u obližnje stanove, ali zaprašuje i djecu koja se okolo igraju. Upravo na toj livadi, govore mještani, navodno se planira graditi crkva, čime nisu zadovoljni.

– Nemamo ništa protiv crkve, no smatramo da ovdje, između zgrada, nije najbolje mjesto za njenu gradnju. Ili od gradnje treba odustati jer je imamo preko ceste ili je treba premjestiti – kazali su nam stanovnici Vrbana. Prijedloge građana osluškivao je predsjednik Mjesnog odbora Nikola Fabrio koji je kazao da u naselju koje se počelo graditi 2003. stanuje od 12 i 15 tisuća stanovnika u 38 stambenih zgrada sa 1892 stanova.

– Dosta smo toga već dobili pa tako imamo najljepšu školu i vrtić, no zbog velikog broja ljudi trebao bi i dom zdravlja te bolja suradnja s policijom – kazao je Fabrio. Dodao je da se mali problemi rješavaju preko Mjesnog odbora i Vijeća četvrti, no da im za ambulantu treba podrška grada.

Komentara 1

KS
krao_sam
14:13 14.09.2015.

Cemu to sve kad mladi ionako odlaze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije