Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hladna jesen

Do sutra 123 tisuće zagrebačkih domova imat će tople radijatore

grijanje savica (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
01.10.2013.
u 10:00

Zbog zamjena dotrajalih instalacija sezona grijanja u 30 zgrada počet će nakon završetka radova

Iako sezona grijanja obično počinje do sredine listopada, ove godine HEP Toplinarstvo kućanstva je počelo uključivati već jučer. Očekuje se da će 123 tisuće domova koji se griju preko toplane biti uključeno u iduća dva dana jer djelatnici HEP-a 2800 toplinskih stanica pokreću ručno.

U zgradama u kojima se odvijaju radovi na zamjeni instalacija, a trenutačno ih je 30, grijanje će početi kad završe radovi. Prema pravilniku koji je na snazi od 2006. godine, početak sezone grijanja kreće kada tri uzastopna dana dnevna temperatura ne prelazi 12 Celzijevih stupnjeva. Proljetos se najavljivalo povećanje cijene grijanja iz toplane za 38 posto, no na web-stranici HEP Toplinarstva i dalje su aktivne cijene od 1. svibnja 2012. – kubni metar plina stoji 3,50 kuna, a fiksna je naknada 16,50 kuna na mjesec.

>>Stigla je zima, od jutros se zagrijavaju radijatori u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije