Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovoreno

Do ožujka Gorica će dobiti sportsku ambulantu

nogomet
Pixsell
14.01.2011.
u 17:51

Ambulanta će pružati usluge pregleda, ali u dogledno bi se vrijeme sportašima tamo mogle i sanirati ozljede

U ovoj godini sportaši Velike Gorice napokon će dočekati otvorenje sportske ambulante. Tako će brojni velikogorički sportaši liječničke preglede moći obavljati u svom gradu.

Do 1. ožujka u Gorici će se otvoriti sportska ambulanta.

Ovaj je rok danas dogovorio Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika, s predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije te dožupanom Rudolfom Vujevićem.

– Zahvaljujem Zagrebačkoj županiji i županijskom Zavodu za javno zdravstvo koji su pokazali razumijevanje i koji su nam izašli u susret u otvaranju ovog za sportaše bitnog medicinskog objekta – kazao je zamjenik gradonačelnika Kolarec.

Poznata je i lokacija buduće sportske ambulante, a to će biti prostor na ŠRC-u Velika Gorica.

– Tamo je prostor koji se uređuje za medicinski stručni kadar, a nakon toga slijedi i opremanje prostora – kaže Kolarec.

U Velikoj Gorici, inače, djeluje više od 60 sportskih udruga u kojima trenira oko 4000 sportašica i sportaša, i dosad su potrebne preglede uglavnom obavljali izvan Gorice, neki kod liječnika specijalista medicine rada, a neki su potvrde dobivali i od obiteljskih liječnika, a sve su to sami plaćali.

Sportaši svih dobi će, za početak, u sportskoj ambulanti moći obavljati samo preglede, no cilj je s vremenom proširiti usluge. Liječnici u sportskoj ambulanti mogli bi tako uskoro sportašima i sanirati ozljede i omogućiti rehabilitaciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije