Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upisi

Do mjesta u vrtiću najteže na Malešnici

Borna Filic/PIXSELL
10.05.2014.
u 17:00

Zahtjevi za upis u vrtić predaju se do kraja sljedećeg tjedna, rezultati 2. lipnja

Unatoč gužvi u pojedinim kvartovima, mjesta u vrtićima, u koje se zahtjevi za upis predaju do kraja sljedećeg tjedna, bit će za svu djecu. No, možda ne u najbližim ustanovama po mjestu stanovanja, kaže pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, ali svakako u istoj četvrti.

– Zahtjevi za upis predaju se do 16. svibnja, a očekujemo da će se na jesen upisati između sedam i pol do osam tisuća djece – objasnio je Lovrić te dodao kako se očekuje petstotinjak djece koja će se prvi put upisati u vrtić da bi pohađala predškolsko obrazovanje, koje je od ove jeseni obvezno. U 60 gradskih vrtića trenutačno ima više od 40.000 mjesta, međutim, u kvartovima u kojima za upis u vrtiće vlada najveća gužva, osigurat će se još mjesta.

– Područje Novog Zagreba uvijek nam je malo problematično, ali tome ćemo doskočiti otvaranjem 18 novih odgojnih skupina na Kajzerici – rekao je pročelnik Lovrić te dodao da su se četiri skupine otvorile nedavno i u Podsusedu, a od 31. rujna djeca će tamo moći pohađati i privatan vjerski vrtić. Također, za tri odgojne skupine nedavno se povećao i vrtić u Vugrovcu.

– Što se tiče mjesta u vrtićima, problematični su i Malešnica te Stenjevec, u kojem će, za godinu i pol, za mališane biti spreman još jedan vrtić – najavljeno je iz Gradskog ureda za obrazovanje.

Cijene vrtića ostat će ove godine iste kao što su bile i prošle. Tako će obitelji čiji je prihod po članu manji od 2500 kuna vrtić plaćati 150 kuna, s mjesečnim prihodom po članu od 2501 do 3500 kuna plaćat će 300 kuna, 450 kuna izdvajat će ona obitelj koja po članu ima prihode od 3501 do 4500 kuna, a 600 kuna plaćat će obitelj koja po članu kućanstva ima prihod veći od 4501 kune. Za socijalno najugroženije vrtić će biti besplatan. Jesu li njihova djeca primljena u željene vrtiće, roditelji će moći pročitati 2. lipnja na oglasnim pločama svake ustanove, a žalbe mogu uložiti do 18. lipnja. Nova vrtićka godina počet će 1. rujna.

>> Od 5. svibnja upisi djece u zagrebačke vrtiće. Evo što trebate!

Komentara 4

MR
mrnmarina
09:37 11.05.2014.

To je Bandićev populizam koji svi plaćamo. Još prije 15 godina smo svi plaćali vrtić 400,00 kn. Koliko je od tada sve poskupjelo, a i plaće su debelo narasle. Ta razlika se namiruje iz poreza, zato nije čudo da see ne grade novi vrtići.

IN
Inat
20:48 10.05.2014.

Budu ružne fontane čuvale djecu

Avatar ivo587
ivo587
18:50 10.05.2014.

znam ja dosta takvih socijalnih slučajeva koji iskorištavaju sistem, a rade samo kad djecu treba upisati u vrtić a ostatak godine se klošare. Djeca imaju sve besplatno. Ako su napavili djecu onda su trebali preuzeti odgovornost i plaćati punu cijenu. Kakav vražji socijal..Nacija socijalnih slučajeva će mo bit kao i ta djeca šta su od ovih socijalaca,takvi sigurno ne budu ni kune dali u proračun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije