Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradsko vijeće

Do kraja godine Samobor u manjku 15 milijuna kuna?

Samobor vijeće
Tomislav Miletic/PIXSELL
24.09.2010.
u 08:00

Hitno nam trebaju mjere uštede – rekao je Roland Gajšak, bivši pročelnik financija

Grad je Samobor u manjku od oko osam milijuna kuna, a svi su pokazatelji da ćemo ovu godinu završiti s deset do čak 15 milijuna kuna manjka – rečeno je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Samobora.

Te porazne brojke polugodišnjeg Izvješća o izvršenju proračuna predočio je Željko Radovanić, pročelnik za gospodarstvo i financije. Najavio je Radovanić i već drugi rebalans proračuna u listopadu kojim će se proračun dodatno smanjiti sa 184 na 175 milijuna kuna.

Oporba: Situacija je loša

– Proračun se slabije puni zbog manjeg prihoda od poreza na dohodak, komunalnog doprinosa i komunalne naknade – nabrajao je Radovanić.

Oporba je te brojke dočekala sa stavom ”rekao sam ti” i ustvrdila da je financijska situacija Grada jako loša.

– Dovest ćemo se u situaciju da ćemo jedva imati novca za pokrivanje osnovnih potreba. Potrebno je napraviti hitne mjere uštede – komentirao je Roland Gajšak, vijećnik HSLS-a i bivši pročelnik za financije.

Složio se s njim i Tomislav Masten (HDZ) koji je rekao da će se Grad ovakvim vođenjem dovesti u situaciju da će moći plaćati samo dvije stavke – kredite i plaće. Na sjednici je prihvaćeno i Izvješće o radu gradonačelnika za prvih šest mjeseci ove godine. Nakon nekoliko vijećnićkih kritika upućenih na sastavljeno izvješće, gradonačelnik Krešo Beljak obećao je da će se popraviti.

Gospodarenje otpadom

Marko Karašić iz tvrtke DLS d.o.o. Rijeka prezentirao je pak vijećnicima “Plan gospodarenja otpadom za Grad Samobor u razdoblju od 2010. - 2017.”.

– Problem je što još ne postoji sustav gospodarenja otpadom u Zagrebačkoj županiji i dok se to ne riješi ni Samobor ne može puno toga učiniti. No, trebalo bi napraviti hitnu sanaciju Trebeža i unaprijediti sustav odvojenog prikupljanja otpada – predložio je Karašić i rekao da Komunalac dnevno prikupi 35 tona komunalnog otpada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije