Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezaposlenost

Do kraja godine izradit će se akcijski plan kako zaposliti mlade

inspekcija
ARHIVA VL
07.06.2010.
u 17:02

Mike Chambers, jedan od predstavnika projektnog tima, naglasio je kako je suradnja na državnoj i lokalnoj razini jedan od bitnih uvjeta za uspjeh inicijative vrijedne 1,1 milijuna eura.

U prostorijama Informacijskog centra Europske unije na Trgu žrtava fašizma danas je predstavljen projekt "Mladi na tržištu rada" koji je započeo 11. svibnja ove godine, a traje sve do 11. srpnja 2011..

Mike Chambers, jedan od predstavnika projektnog tima, naglasio je kako je suradnja na državnoj i lokalnoj razini jedan od bitnih uvjeta za uspjeh inicijative vrijedne 1,1 milijuna eura koja treba pomoći u otkrivanju tržišnih potreba i bolje implementacije mladih u radnom svijetu koji u Hrvatskoj prečesto mlade bez radnog iskustva ostavlja pred zatvorenim vratima.

No, unatoč tome što je u osam odabranih županija (Vukovarsko-srijemskoj, Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj, Koprivničko-križevačkoj, Međimurskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Ličko-senjskoj i Šibensko-kninskoj) suradnja s mladima bila jako uspješna, odaziv poslodavaca nije ispunio očekivanja. Od 800 upitnika koji su poslani poslodavcima diljem zemlje, manje od 50 posto je odgovorilo na pitanja za analizu potreba domaćeg tržišta.

Chambers je naglasio kako unatoč činjenici da u projektu sudjeluje samo nekoliko županija, model kroz presliku lako može zaživjeti i u drugim pokrajinama u kojima se mladi ipak jednostavnije zapošljavaju, a krajem godine predstaviti će se akcijski plan koji bi mogao otvoriti nova radna mjesta za najugroženiju skupinu radnika, onih mladih koji čini trećinu nezaposlenih u RH.

Ključne riječi

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
20:57 07.06.2010.

To nam sad guberneri iz brisela došli krojiti gospodarsku i socijalnu politiku? .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije