Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za kućne ljubimce

Do konca godine najmoderniji park za pse u Novom Zagrebu

RUDI (1)
Tanja Janeš
28.11.2011.
u 13:18

U istočnom dijelu Novog Zagreba živi 50 tisuća građana, a procjenjuje se da svaki deseti ima psa kao kućnog ljubimca, zbog čega je gradnja parka više nego opravdana investicija, smatraju njezini inicijatori.

Do konca ove godine stanovnici istočnog dijela Novog Zagreba, koji muku muče kamo prošetati svojeg četveronožnog ljubimca, dobit će prvi moderni park namijenjen psima.

– Dugo pripreman projekt, koji su inicirali sami žitelji ovog dijela hrvatske metropole, za nekoliko tjedana trebao bi biti u cijelosti stavljen u funkciju – najavio je Mijo Markulin, predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-istok iz čije je blagajne izdvojeno 400 tisuća kuna za gradnju. Ostale dvije trećine troškova gradnje parka za pse osigurao je Grad Zagreb.

U ovom dijelu grada podno Sljemena živi 50 tisuća građana, a procjenjuje se da svaki deseti ima psa kao kućnog ljubimca, zbog čega je gradnja parka više nego opravdana investicija, smatraju njezini inicijatori.

– Park će se prostirati na više stotina četvornih metara; od bazena Utrina do Avenije Dubrovnik. Ovo nije prvi takav park u Zagrebu, ali po bogatstvu sadržaja namijenjenih psima definitivno je najsuvremeniji – ocjenjuje predsjednik gradske četvrti ističući da će ova lokacija, na koju su dobrodošli isključivo psi i njihovi vlasnici, imati brojne sprave za rastrčavanje, staze, infrastrukturu za zbrinjavanje pasjeg izmeta...

Pedeset posto poslova već smo obavili, trenutačno se uređuju staze, a za koji dan slijedi i postavljanje zaštitnih ograda. Svaki nas dan ljudi pitaju što ima, kako napredujemo i kada će se park staviti u funkciju, što dovoljno govori o zanimanju za ovaj objekt – oslikava Markulin. Najavljuje i da će se slični parkovi za pse graditi, bude li novca, u Sloboštini, kao i na nekim drugim lokacijama u istočnom dijelu Novog Zagreba.

Komentara 4

LU
lutomirski
22:01 28.11.2011.

dali ima dovoljno obdanista ???????

VI
Vito
08:58 29.11.2011.

Do konca godine najmoderniji park za pse u Novom Zagrebu Zar će milan badić preseliti s Trga Stjepana Radića 1 u Novi Zagreb?

IS
istinaipravda
09:07 29.11.2011.

Fala bogu, bar ih valjda vise nece voditi u dječje parkove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije