Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borongaj

Do kampusa će ići dvije nove tramvajske linije

kampus
Antonio Bronić/Pixsell
24.01.2013.
u 08:30

O uvođenju komercijalnih sadržaja, spornom aspektu prijedloga urbanističkog plana, na jučerašnjoj tribini nije bilo spomena

Prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Studentskog kampusa Borongaj predstavljen je jučer na Tribini grada. Projekt u kojemu sudjeluju Grad Zagreb i Sveučilište trebao bi biti na 85 hektara, a u sklopu kompleksa od 140 zgrada s osam katova i popratnih sadržaja trebao bi biti i komercijalni sadržaj. Upravo to, poput hotela i sličnog bilo je sporna točka prihvaćanja plana na Gradskoj skupštini, no na prvoj javnoj raspravi o tome nije bilo riječi.

Loša povezanost s gradskim prijevozom, koja nije riješena ni ovim planom, bilo je jedno od pitanja s najviše zanimanja. Izrađivači plana tvrde da će se to rješavati u fazama - prvo bi se Vukovarskom do kampusa produžila tramvajska mreža, a u drugoj fazi od Borongaja tramvajska mreža spojila bi se na onu u Dubravi.

Ključne riječi

Komentara 5

PH
pošten hrvat
09:51 24.01.2013.

bandić počeo s lažnim obećanjima

KG
KG002
10:02 24.01.2013.

Kampus je na savršenoj lokaciji i tamo se stvarno može napraviti mali studentski grad, tko god je bio i ima viziju zna da to može super izgledati, ali nažalost u ovoj državi novac uvijek zadnji ode u bolje obrazovanje, ako uopće i ode...

LI
liliZG
10:54 24.01.2013.

Kad bi se kampus realizirao bilo bi to fantastično , al kak kod nas sve smrdi na mito i korupciju, tak i ovo, ...hotel...kakav hotel??, hostel možda, a bolje bi bilo da sagrade nešto studenskih domova tamo,a pa jel to studentski kampus ili što????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije