Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulična umjetnost

Do Gornjeg grada po crvenom tepihu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
11.07.2018.
u 09:29

'Badava je to čistiti jer se ubrzo ponovno zidovi išaraju. Uostalom, to i jest nekako šarm ovog prolaza, koji je s ovim crvenim tepihom sad još posebniji'

Poput plemstva – osjećali su se tako jučer svi koji su Zakmardijevim prolazom krenuli prema Gornjem gradu.

Dočekao ih je ondje crveni tepih, koji je napravio ulični umjetnik Boris Bare, u sklopu projekta OKOLO, a njime oduševio i Zagrepčane i turiste. Zakmardijev prolaz, koji spaja istoimene stube s Radićevom, inače je prepun različitih natpisa, a i sa samih zidova nerijetko pada žbuka.

– Badava je to čistiti jer se ubrzo ponovno zidovi išaraju. Uostalom, to i jest nekako šarm ovog prolaza, koji je s ovim crvenim tepihom sad još posebniji – rekla je Antonela Đurić, koju smo jučer sreli u Zakmardijevu prolazu.

A upravo o njemu, kao i ostalim prolazima, platoima i stubama sljedeće četiri godine brinut će se tvrtka koja se javi na dva i pol milijuna kuna vrijedan gradski natječaj raspisan jučer. Od tvrtke, stoji u dokumentaciji, očekuje se da u roku od 24 sata po dojavi Grada izlazi na teren i otklanja prijavljene nedostatke na navedenim javnim površinama.

Firme koje žele raditi posao, na natječaj se mogu javiti do kraja ovog mjeseca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije