Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje

Đurđica Krnjak iz Kamenskog Zagrepčanka je godine

đurđica krnjak
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/3
08.03.2011.
u 12:23

Predsjednik Skupštine Boris Šprem rekao je da će, poučen ovim primjerom, napraviti radnu skupinu koja će donijeti nove kriterije o izboru Zagrepčanke godine

Đurđica Krnjak, bivša radnica Tvornice tekstila Kamensko, primila je jučer nagradu Zagrepčanka godine. Dvadesetak kolegica koje su s njom prošle godine štrajkale glađu na Trgu Francuske Republike boreći se za isplatu svojih plaća podržalo ju je i jučer. No, u jednom trenutku tijekom dodjele nagrade pred zgradom Gradske skupštine pojavilo se i desetak njezinih kolegica koje se protive tomu da ona dobije novčanu nagradu od 50 tisuća kuna, koliko će dobiti kao Zagrepčanka godine. No nisu je dočekale na izlasku. Sama Đurđica Krnjak kazala je kako nije pošteno da jedna osoba dobije ovu nagradu jer su sve zaposlenice u istoj situaciji, a i borile su se zajedno. – Hvala mojim princezama i heroinama koje su bile i ostale uz mene. Borit ćemo se i dalje. Ako ne za Kamensko, onda za druge. Dok smo hodale Ilicom, nosile smo parolu “Danas mi, sutra ćete biti vi”. I to se sada događa, sutra nismo dugo čekali – kazala je Đ. Krnjak. Boris Šprem, predsjednik Skupštine, primijetio je simboliku u tome što tekstilna radnica prima nagradu na Dan žena, na dan kada se obilježava borba žena za pravedan rad. – Đurđica je prva među jednakima. Žao mi je što ne možemo dati više nagrada. Ponukani ovom situacijom, radna skupina ispitat će kriterije za dodjelu nagrade. Ovom nagradom dajemo podršku borbi protiv očaja, za pravednu stvar. Vaš primjer nadahnut će i ostale radnike i radnice – kazao je Šprem. Radnice Kamenskog pola godine nisu dobile plaću.

Komentara 11

VI
vidicmar
16:31 08.03.2011.

Moja majka je izgubila posao 1999 kad sam upiso fakultet... jel itko zna kako se zove i o kojoj je firmi riječ? Politikanstvo.

DO
Dončura
13:00 08.03.2011.

Katastrofa, koliko je takvih zagrepčanki. Gospođa će očito podjelti iznos sa nekim tko ju je tu pogurnuo. Tipično na naš nain.

QE
qebeklija
16:30 08.03.2011.

papir ,papir.priznanje.taj novac je trebalo rasporediti svima a ne samo njoj.njoj priznanje a mi cemo podjeliti njihovo.sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije