Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u djedovu krilu

Djed Mraz: Mnogi mi govore svoje tajne, a najmlađi me se boje

 Sinisa Doronjga (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
13.12.2012.
u 18:00

Skladatelj već 40 godina nastupa kao veseli božićni Djedica i tom ulogom se zbog autentičnosti proslavio diljem svijeta

Peti kat zgrade Super Andrija u Sigetu već je odavno ukrašen okićenim božićnim jelkama. Pokucate li na vrata jednog stana, otvorit će vam – veseli starac u crveno-bijeloj odori – Djed Mraz glavom i bradom. Siniša Doronjga Simpy 40 godina glumi Djedicu i u toj se ulozi već proslavio diljem svijeta kao jedan od rijetkih autentičnih božićnih likova u Hrvatskoj. No, prije no što je i očekivao da će ga za blagdane zaustavljati na ulici, Doronjga je postao poznat kao skladatelj. Glazbenu je karijeru započeo kao basist i pjevač nekadašnjih Bijelih strijela. Ipak, najviše se opušta uz djecu, koja su, kaže, najiskrenija bića.

– Mnogi mi govore svoje tajne, najmanji me se boje, a i odrasli se prisjete djetinjstva... taj osjećaj ne bih mijenjao ni za što – kaže Simpy koji je stan pretvorio u ured Djeda Mraza, gdje prima i odgovara na pisma kako bi djeci ostao blizak cijele godine, ne samo za Božić.

– Poštar nam je znao donositi pune vreće, gotovo da smo se zagušili u papiru – smije se Simpy i dodaje da su prešli na elektronički oblik komunikacije, putem e-maila djed.mraz@posluh.hr. Nastupa i okolo, a Simpy se prisjeća kako su jednom on i njegov vilenjak gostovali u selu kod Koprivnice.

– Nisu nam imali kako platiti nastup pa sam rekao da može i u kobasicama. Nikad nisam doživio takvu radost koja je uslijedila nakon tjedana iščekivanja. Poslao sam im prije svoje CD-ove, a oni su sve stihove naučili napamet – priča Doronjga u uredu zidova punih slika, uspomena na igrokaze ili naslovnice CD-ova. Djed Mraz i vilenjak posebno se vesele Badnjaku, kad daruju djecu iz ulaza, a u dobrom raspoloženju često dočekaju i Božić.

Komentara 3

PA
partizancina
18:26 13.12.2012.

NEKA nam pozivi DJED BOZICNJAK

MI
miran
08:29 14.12.2012.

"Djed Mraz:"?!?! Pa zar ovaj drug nije zabranjen dekretom i ukazom Oca nacije?!

DE
dejure
10:23 14.12.2012.

Ko nan je to ukra Božić Batu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije