Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(Ne)kvaliteta

Dižu nove ploče s Cvjetnog trga, nađene pogreške

cvjetni trg
Patrik Macek/PIXSELL
Autori: Javorka Lemo, Mateja Šobak/VLM
27.09.2012.
u 13:11

Postavljene su ploče pukle i u rujnu kada je šteta odmah bila sanirana, ali se stvar ponovila

Tek što se Cvjetni trg otvorio, iako ne još i službeno uz prigodni govor vladajućih, na popularnoj zagrebačkoj špici opet se radi – dižu se netom postavljene ploče, opet. Razlog su, kako nehajno kaže gradski pročelnik za graditeljstvo Davor Jelavić, pogreške ustanovljene nadzorom. U svakom slučaju, dodaje, nije tako strašno.

Iz Tehnike bez komentara

– Kontrolom obavljenih radova ustanovljeno je da su se pojedine ploče tijekom preseljenja kioska za cvijeće oštetile i trebaju se zamijeniti – kaže Jelavić.

I baš to se sad radi, a kako objašnjava Jelavić, Grad Zagreb, odnosno građane to neće ništa stajati.

– Izvođač radova o svom trošku izvodi naknadne radove – tvrdi Davor Jelavić.

Izvođač radova je česti građevinski “partner” Grada Zagreba, Tehnika d.d. Odande nam se, unatoč višestrukim pozivima, nitko od odgovornih nije javio.

Za radove na Trgu Petra Preradovića iz gradskog je proračuna izdvojeno osam i pol milijuna kuna, a da su nove ploče popucale pri seljenju kioska, prijašnje je objašnjenje.

Naime, tijekom rujna, pri završetku radova ploče su pukle, a radnici su ih morali odmah zamijeniti i u inspekciju je na Cvjetni odmah odjurio i gradonačelnik. No očito su ploče ponovno pukle.

Iako su radovi trebali završiti krajem kolovoza, prema Jelaviću Cvjetni trg napokon bi se trebao i službeno otvoriti sutra.

– Čeka se još i oprema za dekorativnu rasvjetu, a u tijeku je javna nabava za reflektore – objašnjava Jelavić.

Završni detalji

Podsjetimo, kako je Večernji list već pisao, zadatak osmišljavanja i realizacije rasvjete spomenika na Cvjetnom trgu povjeren je Josipu Ušaju, specijalistu za rasvjetu. Na Preradovićevu trgu će se tako osvijetlit Pravoslavna crkva i spomenik Petru Preradoviću te obližnji spomenici Tinu Ujeviću i Nikoli Tesli.

Sadnja cvijeća uz rasvjetu trebali bi biti završni detalji kontroverznog uređenja Cvjetnog trga, koji je uz gradnju fontana ovog ljeta bio sporan projekt broj 1, a pobudio je i pozornost inspekcije Ministarstva financija.

Inspekcijskim nadzorom ustanovljeno je da je gradska uprava počela graditi fontane iako za to nije imala osiguran novac u proračunu te da je nenamjenski potrošen i novac za uređivanje Cvjetnog trga.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar My Style
My Style
14:05 27.09.2012.

Bile su one lepe stare kockice, trajale su 100 godina, sada izgleda hladno i gadno (meni barem) !

MI
Milkica
14:13 27.09.2012.

Čemu uopće inspekcijski nadzor? Pa bolje da ušparamo novce koje dajemo inspektorima jer očito nikakve koristi od njihovog rada.

Avatar My Style
My Style
14:04 27.09.2012.

Nece se oni smiriti dok to skroz ne uniste ! Sta je falilo starom Cvetnom trgu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije