Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moraju van

Dizali smo kredite da obnovimo Badel, a sad ne znamo kamo ćemo

Blok Badel
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
14.04.2015.
u 08:00

Zbog najave obnove kompleksa sportske i kulturne udruge više neće koristiti blok Badel

Umirovljenici u jednoj dvorani igraju mini golf. Ugođaj je poseban, govore, jer iz susjedne dvorane dopire glazba. Tamo se uče standardni i orijentalni plesovi, dok u dvorani odmah pored sportaši treniraju boks. Svoje mjesto za probe imaju i bendovi Mayales i Kawasaki 3P, a umjetnici besplatno izlažu svoje radove. I navečer je gužva jer postoji i klub Sin City, u kojem mladi puštaju glazbu. Pokrenut će i DJ akademiju, doduše, kažu iz Športskog centra Kvatrić, ako uspiju prije nego ostanu bez svojih prostorija.

– Nisu naše, zapravo, ali kao da jesu. Prije 10 godina, kako su tada rekli, Grad nam je dodijelio na korištenje blok Badel zbog “rezultata na natjecanjima i doprinosu zajednici” klubova koji ovdje treniraju – govori Mislav Bjažić, predstavnik udruga, pokazujući desetke pehara i stotine medalja koje su tijekom godina osvojili boksači, tekvondaši, plesači i sportaši iz bloka Badel.

Nisu protiv, ali teško im je

Međutim, uskoro bi se trebali pakirati jer Grad kreće u obnovu kompleksa nakon koje za sadašnje korisnike prostora u Šubićevoj 55 više neće biti mjesta.

– Udruge bespravno koriste te prostore i jednostavno moraju izaći. Ponudit ćemo im alternativne lokacije – rekla je dogradonačelnica Vesna Kusin, a udruge u bloku Badel s njom se slažu. Za korištenje prostorija ne plaćaju najam Gradu, zbog klauzule u ugovoru zbog koje su im odvjetnici savjetovali da ne potpisuju.

– U novom ugovoru koji nam je Grad ponudio je klauzula prema kojoj mi, u najkraćem mogućem roku, ako nam to nalože, moramo izaći iz Badela. Nismo to prihvatili jer smo znali do čega će potpisivanje dovesti – objasnio je Bjažić te dodao da im nisu ponuđene nikakve alternative.

Protiv toga nemaju ništa, kaže, rado bi se smjestili u drugi prostor poput stare bolnice u Vlaškoj, ali snage da još i to obnavljaju, kaže, nemaju. Kako govori Bjažić, pojedinci iz udruga, među kojima i on, dizali su kredite kako bi uredili prostorije Badela koje koriste i teško im pada to što će se kompleks rušiti.

Sami Gradu nudili projekte

– Sami smo nudili Gradu projekte za izvlačenje novca iz fondova EU kako bismo obnovili kompleks i stvorili kulturni centar. Nikad nismo dobili nijedan odgovor – komentirao je Bjažić činjenicu da bi Grad, kako je rekla Marijana Sironić iz Ureda za prostorno uređenje, za kulturne i javne sadržaje obnovljenog Badela financije nabavljao upravo iz fondova Unije.

Komentara 3

ST
stomiovotreba
11:28 14.04.2015.

Strasno, gdje ce sada umirovljenici igrati mini golf?

MM
Mina Marina
13:23 14.04.2015.

Kompleks se obnavlja, ali ove sportske aktivnosti se događaju u nekadašnjoj tvorici "Gorica", koja je i prikazana na slici. Sam "Badel" je u raspadu, breze već odavno rastu kroz krov.

TR
tabula_rasa
20:04 14.04.2015.

nekad su novinari trebali istražiti sve, pa i one o kojima pišu. g. bjažić jednostavno ne govori istinu. prvo, taj prostor je dobiven na osnovi taekwondo kluba pantera, čiji osnivač je njegova bivša žena. tk pantera bjažić je naprasno izbacio iz prostora, zajedno sa 50-ak djece koja su u njemu trenirala, na ulicu, jer se njegova tadašnja žena rastala od njega. u tom istom klubu trenirao je i njegov stariji sin, koji je pokazivao zavidne rezultate i talent. dapače, bio je i reprezentativac. tome g. bjažić ne da nije dao svoj doprinos kao otac i tzv. sportaš, već je i odmogao onemogućivši mu treniranje. o alimentaciji bolje da se ništa ne kaže, ali, koliko znam, nije dao niti kune. medalje i pokali kojima se krasi, su također od tk pantera koje je odbio vratiti. što se tiče kredita, bilo bi vrlo zanimljivo vidjeti izliste, kao i koliko je vraćeno. nije njemu intere niti kultura niti sport, već laka zarada u kojoj ne mora prstom maknuti, već isisavati iz grada. da ne pričamo o izbjegavanju poreza i radu na crno kojim se bavi u tim prostorima. da ne duljim, dogradonačelnica kusin je u pravu - on je bespravno u tim prostorima i ne treba njemu dodjeljivati novu lokaciju, već onim sportašima koji tamo treniraju. njegova svrha je samo ubiranje novca. ne zaslužuje taj prostor, jer ne samo da nije niti sportaš, niti kulturni djelatnik, već bivši kriminalac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije