Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INICIJATIVA

Dizajnerske drobilice za lavandu, igračke ili namještaj kao suveniri

uspinjaca
Patrik Macek/PIXSELL
12.10.2013.
u 17:00

Hrvatski dizajn ćemo promovirati kao najbolji suvenir naše zemlje, kaže Grgić Posavec

Oduvijek je sanjala o svom malenom dućanu u kojem bi objedinila moderne dizajnerske proizvode koji se mogu kupiti samo ondje. No kada je Ranka Grgić Posavec lani otkrila kako godišnje Zagreb posjeti 600.000 turista, ideja je sinula.

Originalno i domaće

- Pomislila sam zašto im ne bi ponudili nešto autohtono, proizvedeno u Hrvatskoj. Nešto što mogu uzeti kao suvenir, a opet da ujedno bude i uporabni predmet koji će koristiti i nakon što se vrate kući – kaže Grgić Posavec, koja početkom studenog otvara trgovinu hrvatskog dizajna \'Take me home\'. U dućančiću će prodavati razne torbe, pregače, majice, ukrasne jastuke, svijeće, šalice, daskice za rezanje i serviranje u obliku puzzli, a sve su ih osmislili dvadesetak dizajnera koji će svoj rad predstavljati na istom mjestu...

- Hrvatski dizajn ćemo promovirati kao najbolji suvenir naše zemlje. Puno proizvoda je izrađeno ili ručno ili u malim serijama, putem starih obrtničkih tehnika. Poticat ćemo i prodaju proizvoda dizajniranih na radionicama inkluzivnog dizajna Extra Ordinary Design – kaže Grgić Posavec te dodaje kako je, primjerice, URIHO izradio drobilice za lavandu, a socijalna zadruga iz Belišća naziva Miva-art proizvodi igračke za djecu.

Nož za otvaranje oraha KRTZ!, autorice Tee Janković, koji izrađuje brusač iz Zadra, a nedavno je osvojio Grand Prix za najbolji hrvatski suvenir, također će pronaći na policama dućana. U sklopu prostora postavit će i galeriju s manjim komadima namještaja i rasvjete, također hrvatskih dizajnera, koji će se moći naručiti na zahtjev. Dosad su sve proizvode prodavali putem web shopa, tražeći idealnu lokaciju u gradu.

- Prodajemo od lanjskog Božića, a naš povremeni pop-up shop iskočio je iz svojih kofera na dizajnerskim okupljanjima, kao što je Dan D i Bazaar – kaže Grgić Posavec.

Jedinstven prostor

Kada je vidjela maleni prostor u Tomićevoj 4, nije dugo razmišljala. Svaki zagrebački turist doći će vidjeti najpoznatiji gradski simbol – uspinjaču, a usput, računa Grgić Posavec, neće moći odoljeti da ne zaviri u jedinstven prostor drugačiji od ostalih u gradu.

>> U Bugarskoj predstavili 130 hrvatskih dizajnera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije