Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učeničke zadruge

Dio prikupljenog novca na smotri učenici doniraju svojim školskim kolegama

zadruge
Zagrebačka županija
11.04.2015.
u 11:00

Održana smotra učeničkih zadruga u Osnovnoj školi Pavao Belas u Brdovcu

Upoznavanje proizvodnog procesa, od nabavke materijala, preko proizvodnje do finalnog proizvoda, njegov plasman na tržište, prihodovanje i raspodjela doniranih sredstava.

Zadatak je to učeničkih zadruga, koje su se okupile u Osnovnoj školi Pavao Belas u Brdovcu na smotri zadruga Zagrebačke županije. Od ukupno 27 zadruga, nastupilo je njih 18. Sva prikupljena sredstva učenici reinvestiraju, a preostali novac doniraju potrebitim učenicima. Sada su izlagali brojne ukrasno-uporabne predmete, najviše od keramike. Bilo je i eko-torbi, nakita, sušenog cvijeća, ljekovitoga bilja, meda, soka, lavande...

Učenička zadruga “Stražnik” iz OŠ Samobor predstavila je “kraluš”, tradicionalnu samoborsku ogrlicu.

- Nekada su žene na dvoru nosile krinke (krinoline), a da bi se znalo kako se s njima ophoditi nosile su i kraluše različitih boja - plava boja bila je za udovice, a vedre, veselije boje nosile su mlađe djevojke. Kraluš je bio za bogatije žene, barunice i grofice, a one siromašnije nosile su košec - objasnila je Tanja Felja, članica učeničke zadruge “Stražnik”. Cilj je smotre, kako je rekao Andrej Peklić, ravnatelj OŠ Pavao Belas, prikazati djelovanje zadruge u okviru odgojno obrazovnog rada osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova te centara za odgoj i obrazovanje korisnika s teškoćama u razvoju.

Na smotri je sudjelovalo stotinjak zadrugara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije