Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neplaćeni računi?

Dinamov stadion pod vodom, crpke ne rade jer nema struje

stadion
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/5
18.06.2010.
u 09:49

"Trebaju nam gumene čizme, kiša je napadala, a crpke ne rade jer je isključena struja.”

Za posjet maksimirskom stadionu sad više ne treba samo kaciga. Gumene čizme novi su rekvizit... Kiša koja je prekjučer zahvatila metropolu od stadionskog podruma napravila je baru, a voda se ne može ispumpati jer je struja – isključena.

Novi financijski udarac

– Sve je pod vodom! Ne možemo ni hodati u cipelama, trebaju nam gumene čizme, podzemne vode su izišle van, kiša je napadala, a crpke ne rade jer je isključena struja! – u dahu je ispričao Miljenko Sakoman, direktor Dinamova stadiona. Da nešto ne štima primijetio je još u srijedu tijekom redovite kontrole. Crpke nisu radile jer je struja isključena i nastao je potop. I kaos. Pod vodom je, naime, i sva elektronika, sustav koji upravlja dizalima pa je sjeverna tribina izvan funkcije. Šteta se još nije ni počela zbrajati, a bit će zasigurno to novi financijski udarac. Jer uz poplavu, elektroniku i ostalo, propadaju i zidovi od knaufa, sa stropova padaju lampe...

– Sve je to sad pod vodom – pomalo tugaljivo rekao je Sakoman.

O računici štete prerano je i za direktora koji za početak nastoji zaustaviti halvariju. Adresirao je Gradu otkud, do jučer, u Maksimir nije stigao nikakav odgovor.

A kako kaže Sakoman, nisu dobili ni nikakvu obavijest o isključenju brojila na sjevernoj tribini. Uostalom, nisu je ni trebali dobiti jer je riječ o vlasništvu Grada.

Bolje sreće nismo ni sami bili. Pisani upit Gradu do zaključenja broja ostao je bez odgovora. Isto tako i potvrda odgovornih je li struja isključena, kao što se pretpostavlja, zbog neplaćenih računa. Kao i svako pitanje o šteti, njenoj sanaciji i eventualnim ciframa... Prvotno su odgovorni bili na sastanku, a potom smo upućeni na jedan od gradskih ureda gdje su nas, pak, "otkantali" natrag na Ured za informiranje.

Isključeni i u ožujku

A u međuvremenu otpadaju “skupe talijanske pločice” , kako su nekoć opisivane pločice na nikad dovršenoj tribini. Vlaga ih je davno počela jesti, a u ožujku su skoro koštale glave dva djelatnika kluba. U istom mjesecu sjeveru je također bila isključena struja. Nakon svega toga na stranici Dinama napisali su da je to “još jedna prilika da se zapitamo tko će odgovarati i za ovu nezgodu te dokad se cijeli ovaj problem namjerava ignorirati. Vrijeme je da još jednom svi mi djelatnici ovoga kluba, kao i navijači koji dolaze na stadion, postavimo pitanje dokad će se problem maksimirskog stadiona ignorirati”.

Ključne riječi

Komentara 30

BL
Bluno
22:50 20.06.2010.

Neka ga voda nosi,ionako se samo loše stvari događaju na tom stadionu.....

OB
-obrisani-
13:37 18.06.2010.

Pitajte mamića on će vam dati lovu!

VI
Vito
08:37 20.06.2010.

U svakom slučaju taj stadion terba srušiti do temelja i izgraditi ga onakvog kakv je bio prije uništavanja i prije nego je posato praonica novca građevinske mafije s državnom političkom vrhuškom na čelu. A nogometaši nek si izgrade novi nogometnii stadion negdje između Zagreba i Karlovca, između autoputa i željezničke pruge. Tako će svi poklonici natjeravanja svinjske kože puno lakše doći do oltara i neće moći uništavati gradsko vlasništvo. A moći će divljati koliko gode imaju energije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije