Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobre vijesti za urbanu kulturu

Deložirani Klub Pločnik otvara se na novoj, privremenoj lokaciji!

Zagreb: Novi kafi? klub u gradu Plo?nik
23.01.2024.
u 16:31

Od 5. veljače otvaramo Pločnik Gornji u prostorijama kluba DVA OSAM, na adresi Jabukovac 28. Selimo gramofone, namještaj i svoje najdraže osoblje koji će danima kada u klubu nema programa, a najčešće su to ponedjeljak, utorak, srijeda pa i poneki četvrtak, a nije ni nedjelja za odbaciti, poručuju iz tvrtke Pozitivan ritam

Klub Pločnik, jedino mjesto u zapadnom dijelu Zagreba koje je bilo rasadnik alternativne kulture i žanrovske glazbe van komercijalnih i cajkaških okvira, ovih je dana zatvoren. Rezultat je to niza nevjerojatnih okolnosti te samovolje investitora iz Međimurske 5 koji su pokupovali stanove uokolo kluba kako bi ih iznajmljivali turistima pa im je smetala buka. 

Priča oko gubitka još jednog kultnog mjesta u koje su rado zalazili stanovnici Črnomerca, ali i obližnje Trešnjevke je tragična te još jedan dokaz apsolutne nebrige Zagrepčana za kulturni identitet vlastitog grada te kratkovidne ekonomije usmjerene prema zgrtanju novca i osobne dobiti nauštrb sabotaže sadržaja zbog kojih turisti uopće posjećuju našu metropolu. 

Ekipa koja stoji iza projekta Pločnik, međutim, ne odustaje. Grad Zagreb obećao je vlasnicima izaći u susret prilikom traženja novog prostora, a dok se to ne dogodi, djelovat će na privremenoj adresi. 

–Otvaramo Pločnik Gornji u prostorijama kluba DVA OSAM, na adresi Jabukovac 28. Selimo gramofone, namještaj i svoje najdraže osoblje koji će danima kada u klubu nema programa, a najčešće su to ponedjeljak, utorak, srijeda pa i poneki četvrtak, a nije ni nedjelja za odbaciti, otvoriti Pločnik Gornji. Radit će od 18 sati do ponoći, ulaz će biti besplatan, a osim muzike s ploča koje su obilježile Pločnik u hodu ćemo dogovarati i svima nam drage evente - javili su iz tvrtke Pozitivan ritam koja upravlja klubom te najavili kako Pločnik Gornji starta u ponedjeljak, 5. veljače. 
 

Komentara 1

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
20:38 23.01.2024.

Rođen sam u Zagrebu i ovdje živim cijeli život. Ama baš nikad nisam ni čuo za taj klub Pločnik i stvarno mi nije jasno kakav to "kulturni identitet grada" se tamo stvara. I nije mi jasna "samovolja investitora koji su pokupovali stanove uokolo kluba". Pa valjda bi trebalo poticati poduzetništvo i turizam. Uostalom, da se tamo nisu isred noći okupljali pijani besposličari i stvarali buku, klub bi radio i danas. Ali očito je to Tomaševićevo izborno tijelo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije