Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani okusa hrvatske tradicije

Delicije zagrebačkog kraja u 12 restorana prstena glavnog grada

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
15.11.2021.
u 14:39

Radi se o manifestaciji koju zajednički organizira 11 županijskih turističkih zajednica, među ostalim i TZ Zagrebačke županije

Kuhani dimljeni buncek, cvečinknedli, obrazi turopoljske svinje, žumberačka pastrva na mlinarski... samo dio je to specijaliteta koji se od danas mogu kušati u 12 restorana Zagrebačke županije u sklopu manifestacije Dani okusa hrvatske tradicije. Zajednički ju organizira 11 županijskih turističkih zajednica pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, a ljubitelji lokalnih jela spravljenih od lokalnih namirnica jela će moći probati i izvan granica zagrebačkog prstena, sveukupno se radi o 108 ugostiteljskih objekata. Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od tri slijeda i to po cijenama od po 95, 125 ili 195 kuna. Dio delicija predstavili su danas u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije u Preradovićevoj ulici.

U narednih 14 dana tradicionalne specijalitete zagrebačkoga kraja nudit će Bistro Babriga (Velika Gorica), Ekopark Krašograd (Pisarovina), Hotel Bunčić (Vrbovec), Hotel Princess (Jastrebarsko), Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Izletište Suhina (Sveta Nedelja), Restoran Samoborska klet (Samobor), Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad), Seosko domaćinstvo Stara preša (Šenkovec), Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina), Restoran Mon Ami (Velika Gorica) i Vinogradarska kuća Braje (Jastrebarsko).

- Lokalna gastronomija, sa svojim okusima i mirisima, kao dio kulture, baštine, običaja i svakodnevnog života ljudi, u svijetu se sve izraženije ističe kao nezaobilazna sastavnica turističke ponude. Kao vrijednost i nova kvaliteta koja pruža doživljaje nečeg što je drugačije. A drugačije je, nema sumnje, ono što je lokalno, izvorno i tradicijsko. Svi ovim projektom želimo utjecati na očuvanje i promicanje identiteta i tradicije te općenito imidža naše autentične, zelene i održive destinacije - izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Popis svih restorana koji sudjeluju može se naći na www.okusi.hr. Manifestacija traje do 28. studenog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije