Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedinstveni na svijetu

'Deda nije pijan pa da piše ovako nisko, ali gore nema mjesta'

rodilište sveti duh
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
22.11.2013.
u 12:50

Dok čekaju porođaj, tate, djedovi, bake... pišu poruke na zidu

“Napokon izašao nakon više od 24 sata”, “Ponosni roditelji malog nogometaša. Recite frendicama da je novi igrač u gradu”, “Nećaku moj, čekam te već sat vremena! Pivo se grije!”, “Deda nije pijan pa da piše ovako nisko, ali gore nema mjesta”...

Proširili se i u dizalo

To su samo neke od tisuća poruka koje razdragani ujaci, tete, kumovi, bake, djedovi, tate i prijatelji ostave na zidovima malene čekaonice od desetak kvadrata ispred rađaonice u KB-u Sveti Duh. Da bi njihova imena ostala zapisana, penju se na požarne ljestve kako bi zid obilježili pri njegovu vrhu, no za neke natpise na stropu ne znaju ni primalje ni liječnici uz kakvu su akrobaciju nastali, a znalo se dogoditi da ih traže i flomastere.

Neki su kratki i jasni, bilježe samo datum, ime i težinu, dok ima i pratitelja koji vode čitave dnevnike, pišu novokomponirane pjesme ili bilježe rezultate utakmice koju su gledali dok su čekali. Natpisa ima toliko da za nove nema mjesta pa su se proširili u dizalo te prema odjelu ortopedije.

– Cijela priča traje osam godina. Jako smo se borili protiv toga jer smo smatrali da nagrđuje, pogotovo u vrijeme dok je ostatak bolnice bio u rekonstrukciji. Prebojili smo u nekoliko navrata, ali natpisi su se opet pojavili u kratkom roku – kaže predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo doc. dr. sc. Berivoj Mišković.

Knjiga utisaka nije upalila

Šef rađaonice prof. dr. sc. Dubravko Habek kaže da nigdje u svijetu nije vidio takvu čekaonicu. Bilo je slučajeva, kaže, u Austriji i Njemačkoj da su roditelji na oglasnoj ploči ostavljali sliku djeteta pričvršćenu pribadačom.

Jedno vrijeme čak su postavili i knjigu dojmova ne bi li ih potakli da pišu unutra.

– Brzo smo je spremili – kaže glavna primalja Nasiha Kukec dodajući kako je dojmova bilo, ali ne u toj mjeri koliko na zidu.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije