Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dugo Selo

Dariju Cebiću prvo mjesto u Italiji za 'Kammersinfonie'

12.05.2015.
u 13:00

Skladatelj, doktor glazbenih znanosti i profesor kompozicije Dario Cebić iz Dugog Sela na međunarodnom glazbenom natjecanju "Amigdala International Music Competition Giuseppe Raciti Award" u Italiji osvojio je prvu nagradu za skladbu "Kammersinfonie", osvojivši najviše bodova.

Kompoziciju je usavršavao kod vodećih skladatelja 20. i 21. stoljeća.

Samo u posljednje četiri godine Dario Cebić dobio je više od 30 nagrada i priznanja u Hrvatskoj i u svijetu. Ističu se 1. mjesto na Međunarodnom natjecanju iz kompozicije u Beču 2012. godine za skladbu „Sextet for flute, clarinet, violin, violoncello, percussion and piano“, zatim, za istu skladbu, primio je specijalnu nagradu na Međunarodnom natjecanju iz kompozicije u New Yorku 2013. godine, 2. nagradu Hrvatskog sabora kulture 2012. godine za skladbu „Tension – for wind orchestra“, nagradu Ministarstva kulture Republike Hrvatske 2013. godine za „1. simfoniju – Mistična za veliki orkestar“, nagradu „Composition prize“ u Grčkoj 2011. godine za skladbu „Anxiety – for Symphony Orchestra“, u Velikoj Britaniji 2011. godine nagradu za skladbu  „Rovinjski Nocturno“.

Na Međunarodnom natjecanju iz kompozicije „InterArtia“ 2014. godine u Grčkoj osvojio je 1. nagradu sa skladbom „Dugoselske impresije“ za komorni orkestar. 

Ujedno Cebić je dobitnik prošlogodišnje nagrade Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije