Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje sezona za građane

Danas je noćno skijanje na Sljemenu besplatno

21.12.2012. Zagreb - Gradonacelnik Zagreba Milan Bandic u obilasku skijalista na Sljemenu dan prije otvaranja skijaske sezone, a u inspekciji povodom Snjezne kraljice.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
20.12.2016.
u 11:36

U veliku skijašku stazu 4. siječnja pretvorit će i potez od katedrale do Manduševca, a posebno će biti reguliran promet

Noćnim skijanjem danas u 19 sati počinje sezona na Sljemenu, i to gotovo tri tjedna ranije nego lani.

Skijanje će samo danas za građane biti besplatno, sve do 22 sata.

– Dobro je da smo krenuli ranije, jer građani mogu i prije skijaškog kupa Snow Queen Trophy uživati u skijanju i zagrijati se – rekao je rukovoditelj skijališta Igor Žiljak. Svaki dan moći će se skijati od 9 do 16 sati, a utorkom i četvrtkom bit će noćno skijanje. Sve je spremno i za utrku “Snježna kraljica”, topovi su napravili dovoljnu količinu snijega.

– Stazu smo počeli pripremati 28. studenoga. Napravili smo 60-70 centimetara na Crvenom spustu. Iako je još dva tjedna do Snježne kraljice, nije više upitno da će biti otkazana – tvrdi Žiljak. Da Snježna kraljica nije upitna, govori i činjenica da su jučer u prodaju puštene i ulaznice, koje su ove godine 50 posto jeftinije. Cijena za mušku utrku je 50, za žensku 30 kuna, a paket za obje je 60 kuna. Djeca od 7 do 15 godina proći će jeftinije za još 50 posto, a za djecu do sedam godina ulaz je slobodan na obje utrke.

Ženska utrka, koja se održava u utorak 3. siječnja, počinje s prvom vožnjom u 13 sati, dok je start druge vožnje u 16.15 sati. Dva dana kasnije, u četvrtak 5. siječnja, skijaši će na stazu u njihovu već tradicionalnom noćnom terminu s početkom prve vožnje u 14.45 te druge u 18 sati. U veliku skijašku stazu 4. siječnja pretvorit će i potez od katedrale do Manduševca, a posebno će biti reguliran promet kako bi raditi mogla i tržnica Dolac. Gradonačelnik Milan Bandić kazao je da je sljedeći korak sljemenska žičara koju će graditi u četiri faze, a radovi bi trebali bi početi već krajem godine.

Komentara 1

WU
wuggibiba
19:54 20.12.2016.

A tko su ova tri "pametnjakovica"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije