Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka liječnika iz Vinogradske

Dajte nam mjesta za parkiranje

09.12.2017.
u 21:25

Traže da se ukloni znak zabrane u Vrtlarskoj, slijepoj ulici kod bolnice, zbog kojeg stalno kruži pauk. Poseban je to problem, kažu, za pacijente koji dolaze na pregled

Svakodnevno u KBC Sestara milosrdnica na preglede i pretrage dolazi velik broj pacijenata koji se odmah suoče s problemom nenalaženja mjesta za parkiranje.

U krugu KBC-a u Vinogradskoj, naime, šezdesetak je parkirališnih mjesta na koja parkiraju članovi uprave, predstojnici klinika i zavoda te osobe s invaliditetom pa pacijenti i posjetitelji, ali i veći dio liječnika i nemedicinskog osoblja, ondje ne mogu ostavljati svoja vozila. Stoga su prinuđeni tražiti parkirališta u okolici KBC-a, a najčešće u Vrtlarskoj ulici. Riječ je o neprometnoj, slijepoj ulici na početku koje, žale se, ni po kojoj logici ne bi trebao biti znak zabrane parkiranja. No, znak na početku ulice stoji pa se ondje ne može parkirati.

Samo im još fali “čestitka”

– Zamislite frustrirajuću situaciju u kojoj pacijent dođe sam na neku pretragu, a onda, ionako izbezumljen zbog toga, na izlasku još ugleda “čestitku” Holdinga ili, u gorem slučaju, prazno mjesto na kojem je ostavio automobil jer ga je odvezao pauk – kaže prof. dr. sc. Božo Krušlin, predstojnik Zavoda za patologiju. Pitanje parkiranja u krugu bolnice problem je već godinama, a kao razlog zašto se ništa ne rješava navodi se moguće preseljenje bolnice u Blato.

– No, gradnja Sveučilišne bolnice u Blatu počela je prije više od 30 godina i činjenica je da će se na preseljenje Vinogradske bolnice čekati još jako dugo. Trebalo bi se posvetiti rješavanju aktualnih problema, a to je svakako parkiranje – ističe dr. Krušlin. Prema posjedovnom listu gradskog Ureda za katastar i geodetske poslove, sporna Vrtlarska ulica dijelom pripada KBC-u. Njegova je uprava pak, ističu, predložila gradskom Uredu za promet da se ukloni znak zabrane parkiranja te da se iscrtaju parkirališna mjesta jer, prema Generalnom urbanističkom planu, na mjestu Vrtlarske uopće nije predviđena javna prometnica. No, odgovora nema. Štoviše, svakih nekoliko dana, kaže, djelatnici Zagrebparkinga obilaze Vrtlarsku i okolne ulice te dijele kazne za nepropisno parkiranje.

– Hoće li društvo ostati dehumanizirano i glede ovoga pitanja te ignorirati potrebe pacijenata KBC-a Sestara milosrdnica – pita se dr. Krušlin, ali i njegovi brojni kolege koji također imaju problema s parkiranjem.

Godišnje 1,2 milijuna ljudi

Godišnje se u KBC-u, kaže ravnatelj prof. dr. sc. Mario Zovak, pregleda 1,2 milijuna, a hospitalizira 53.000 pacijenata.

– U strateškom je planu bolnice izgradnja podzemne garaže, no, svjesni ste sigurno i sami, u današnjoj financijskoj situaciji u kojoj se zdravstvo i ova ustanova nalaze jasno je da svaka lipa ide na lijekove, a ne na kvalitetu parkiranja i okoliša – ističe dr. Zovak.

U gradskom Uredu za promet kažu da je prvi korak do promjene prometne regulacije dopis Gradskoj četvrti, u ovome slučaju Črnomerec, koja će djelovati dalje prema Gradu.

– Znamo za problem parkiranja u Vinogradskoj i za zabranu u Vrtlarskoj. Točno je da pauk kruži, ali to je zato što se parkira na pločniku pa pješaci ne mogu prolaziti. Naravno da se to može riješiti iscrtavanjem linija za parkirališna mjesta – ističe pak predsjednik Gradske četvrti Črnomerec Josip Jelić pa poziva djelatnike bolnice da pošalju Vijeću GČ-a svoj prijedlog za povećanje broja parkirališnih mjesta. Jer, kaže, micanje znaka zabrane zaustavljanja i parkiranja te iscrtavanje mjesta trebali bi biti najmanji problem.

Komentara 5

DU
Deleted user
08:48 10.12.2017.

Koja sramota!!!!

DU
Deleted user
10:19 10.12.2017.

Kad bi se tu dozvolilo parkiranje onda bi djelatnici bolnice tu parkirali a ne pacijenti jer oni ranije dolaze na posao pa samim tim bi to parking bio za njih,Moš misliti kako se oni(djelatnici bolnice) brinu za pacijente gdje se budu parkirali Ne laje pas radi sela već radi svoje guzice.

BL
bljak007
10:04 10.12.2017.

Još jedan dokaz sramote u Hrvatskoj. Oguli i onog tko je bolestan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije